Soluții pentru reducerea poluării cu materiale plastice: Ambalaje din alge de mare

Indonezia contribuie cu a doua cea mai mare cantitate de plastic din lume către ocean. 90% din plasticul generat de indonezieni ajunge în ocean, din care 70% reprezintă ambalaje de mâncare și băuturi. Ținând cont de acestea, nu e nicio mirare că 25% din peștele de pe piețele indoneziene este contaminat cu plastic.

Evoware a luat naștere tocmai ca să ofere indonezienilor, dar și oamenilor din întreaga lume, o alternativă la plasticul care afectează mediul și sănătatea viețuitoarelor. Compania a scos pe piață pahare, boluri, folie de împachetat, dar și săculețe pentru o gamă variată de produse, cum ar fi ceai, cafea, absorbante, săpunuri, scobitori, toate din alge.

Pe lângă aceste produse, compania comercializează pahare de unică folosință tot din alge, Ello Jeloo, dar cu arome de portocale, lychee, mentă și ceai verde. Singura restricție este că paharele suportă numai băuturi reci. Însă partea bună este că poți comanda praful și forma acasă, și să faci chiar tu pahare de unică folosință. După utilizare, le poți mânca sau se degradează în 30 de zile.

Iarba de mare, spre deosebire de porumb, din care sunt obținute mare parte din produse biodegradabile, nu necesită multe resurse, precum apă, fertilizatori sau spațiu generos. Potrivit Evoware, 40 de tone de alge pot crește numai pe suprafața unui teren de fotbal. Din moment ce fermierii indonezieni cultivă mult mai multe alge decât pot vinde, nu va fi o problemă pentru companie să găsească materie primă. În plus, algele reduc aciditatea oceanului, pentru că absorb gazele cu efect de seră, cum ar fi dioxidul de carbon.

Produsele Evoware se dizolvă în apă caldă, sunt 100% biodegradabile și sunt un fertilizator natural pentru plante și au 2 ani garanție pe raft. Ba mai mult, sunt comestibile și au un conținut mare de fibre, vitamine și minerale. Aproape că nu au gust sau miros.

O folie de plastic de împachetat, de 21×21 centimetri, costă 0,14 euro/foaie, un săculeț pentru cafea – 0,02 euro, iar ambalajul pentru săpun de 7×7 centimetri – 0,03 euro.

Evoware a câștigat deja opt premii, printre care „New Plastic Economy Innovation Prize” și „10 Best Food Stratup”.

În prezent, produsele Evoware sunt comercializate numai în Indonezia, însă de la jumătatea lui 2018 vor fi expediate și în alte părți ale lumii.

 

Sursa: Green Report

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.