Şomeri pe bandă rulantă, direct de pe băncile facultăţii

Facultăţile de stat din România formează şomeri pe bandă rulantă. Rata şomajului în rândul tinerilor sub 24 de ani a ajuns la 23 de procente. Adică aproape un sfert din totalul tinerilor. De ce? Ei bine, anual numai de pe băncile facultăţilor de la stat ies 100.000 de studenţi care încep să-şi caute de muncă.

În acelaşi timp, ofertele de pe piaţa muncii se împuţinează. Institutul Naţional de Statistică arată că ceva mai norocoşi sunt tinerii care trăiesc în mediul rural. Acolo, rata şomajului este la jumătate faţă de cea din oraşe.

Tinerii de până în 24 de ani au şanse mici să intre pe piaţa muncii din România, căci sistemul nu prea are ce să le ofere. Anual, numai de pe băncile facultăţilor de stat ies 100.000 de absolvenţi, prea mulţi pentru oferta de pe piaţa muncii. Fiercare tânăr porneşte la drum cu gândul de a termina o facultate, pentru ca mai târziu să aibă un serviciu bun. Dar asta se întâmplă cu cei care termină medicina sau Poliţia, pentru că acestea sunt cam singurele meserii unde statul încă mai oferă posturi.

Detalii pe TVR News

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.