Ponta, despre o nouă suspendare a lui Băsescu: Nu ne grăbim să luăm decizii

Referitor la o nouă suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu premierul Victor Ponta a declarat, duminică,   că nu trebuie să se grăbească în luarea unei astfel de decizii.

”În primul rând, precizăm că Radu Stroe nu a vorbit în calitate de ministru de Interne, (…) probabil a vorbit ca om politic, că este în conducerea PNL. În al doilea rând, Radu este un tip admirabil, el spune mereu ce gândeşte. Crin Antonescu şi cu mine avem obligaţia, când luăm decizii, să gândim foarte bine, să punem în balanţă tot ceea ce înseamnă, pentru că până la urmă deciziile cad pe umerii celor doi copreşedinţi. Altfel aţi văzut declaraţia dlui Antonescu de astăzi. Cred că trebuie să ne gândim foarte bine şi să nu ne grăbim să luăm decizii. (…) O decizie până la urmă pe care o iau cei doi copreşedinţi şi până la urmă forurile de conducere trebuie să o gândim foarte bine, în funcţie de responsabilitatea pe care o avem în acest moment, pentru că ştiţi foarte bine, fiind la guvernare, având majoritatea parlamentară, oamenii, sigur, foarte mulţi pe bună dreptate, aşteaptă de la noi să îl dăm cât mai repede jos din funcţie pe Traian Băsescu, dar în egală măsură aşteaptă de la noi să le plătim salariile, să le plătim pensiile, să facem locuri de muncă. Ori trebuie să gândim foarte bine înainte de a lua orice fel de decizie. (…)Opinia mea o cunoaşteţi de foarte mult timp, aceea că preşedintele ţării, indiferent cum îl cheamă, Băsescu, Antonescu sau cum se numeşte, nu trebuie şi nu are în fişa postului participarea la diverse manifestări politice. Ştiţi că dl preşedinte Băsescu merge frecvent la şedinţele PPE. Cu atât mai puţin, sigur, să se supere pe partide sau să dea indicaţii, dar până la urmă asta a fost o anormalitate pe care CCR nu a sancţionat-o niciodată. Ştiţi că au fost decizii pe această temă şi pe care trebuie să o rezolvăm spunând clar în Constituţie, sau mai clar dacă se poate, care este gradul de… până la urmă al preşedintelui ţării faţă de toate partidele”, a spus Ponta, într-o intervenţie la Antena 3.

Premierul Victor Ponta, președinte al PSD, a declarat duminică seară, într-o intervenție telefonică la România TV, că și dacă în urma victoriei lui Vasile Blaga la Convenția PDL se va produce o apropiere a acestui partid de PNL, iar USL se va despărți, Crin Antonescu va beneficia și de susținerea social-democraților la alegerile prezidențiale din 2014.

De menționat că Victor Ponta a făcut declarația din proprie inițiativă, fără ca realizatorul să-i pună vreo întrebare pe acest subiect.

„Vreau să vă spun un lucru: chiar dacă se unește PNL-ul cu PDL-ul și chiar dacă se întâmplă ceva cu USL-ul, eu tot îmi voi ține cuvântul față de Crin Antonescu și PSD-ul îl va susține la alegerile prezidențiale”, a spus Ponta.

El a adăugat că n-ar fi deranjat de o fuziune între PDL și PNL, afirmând că această variantă este chiar „plauzibilă”. „Nu mă deranjează, nu mă încurcă și nu mă ajută pe mine, dar ajută o idee pe care am avut-o de foarte mult timp împreună cu Crin Antonescu, de a avea din 2016 două mari partide – unul de dreapta PNL-ul și unul de stânga PSD-ul (…) Și asta cred că e bine pentru România”, a arătat Ponta.

Revenind la subiectul alegerilor prezidențiale, într-o altă emisiune, dar la Realitatea TV, liderul PDL Vasile Blaga a afirmat, întrebat direct dacă îl va susține pe Crin Antonescu, faptul că democrat-liberalii vor avea candidat propriu la scrutinul de anul viitor.
A.M.PRESS

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.