Sondaj IRES: Românii NU mai au încredere în Justiţie

Un studiu realizat de IRES (Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie) la comanda Digi24 scoate la iveală modificări majore în percepția românilor asupra principalilor reprezentanți ai scenei politice și asupra Justiției.

Marea majoritate a românilor consideră că pactul de coabitare dintre președinte și premier nu funcționează. De asemenea, oamenii intervievati au auzit de disputa dintre președinte si premier legată de pactul de coabitare si numirile din justitie iar cei mai multi (42%) cred ca premierul are dreptate. Acestea sunt doar câteva dintre informațiile care reies dintr-un sondaj de opinie comandat de Digi24 și realizat de IRES.

Mai mult respondentii cred că atât președintele cât și premierul au avut interventii neconstitutionale in functionarea justiei, iar încrederea în Justiție este la cote scăzute.

Sondajul realizat de IRES la comanda Digi24 va fi comentat astăzi, într-o ediție specială a Jurnalului de seară, difuzată de la ora 20.00, la Digi24. Invitații lui Cosmin Prelipceanu vor fi Vlad Nistor,Vasile Gherasim, jurnalistul Adrian Halpert, Razvan Orasanu, director de cercetare SAR, și sociologul Vasile Dâncu, din studioul de la Cluj. În partea a doua a emisiunii, de la 21.30, Cosmin Prelipceanu il are invitat pe analistul politic Emil Hurezeanu, alături de care va comenta rezultatele studiului IRES și consecințele acestuia.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1300 de persoane si are o marjă de eroare de 2,7%.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.