Sorin Ovidiu Vântu, reţinut de Poliţie

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost reţinut de Poliţie. Din primele informaţii rezultă că Vântu ar fi fost prins în timp ce încerca să fugă din ţară. Omul de afaceri este acuzat ca ar fi prezentat un act fals pentru a pleca.

Vântu va fi dus la Parchetul General pentru audieri.

Parchetul General informează într-un comunicat că Vîntu, ajutat de alte persoane, ar fi folosit documente de identitate falsificate pentru a obţine buletin şi paşaport de la autorităţile din Republica Moldova, documente care aveau fotografia acestuia şi datele unei persoane fictive.

„Secţia de urmărire penală şi criminalistică s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe numele unui cetăţean moldovean, autorităţile din Republica Moldova au eliberat un buletin de identitate şi un paşaport pe care sunt aplicate fotografii care nu aparţineau acestuia. Imaginea existentă în cadrul fişei personale a cetăţeanului moldovean a fost înaintată autorităţilor române care au constat că, după anumite elemente, aceasta corespunde înfăţişării cetăţeanului român VÎNTU SORIN OVIDIU. Ca urmare a verificărilor efectuate de către autorităţile române, s-a stabilit în mod cert, prin intermediul unei constatări tehnico-ştiinţifice, că fotografia din fişa personală a cetăţeanului moldovean îl reprezintă pe Vîntu Sorin Ovidiu”, informează procurorii de la Parchetul General.

La ieşirea de la audieri, Vîntu a spus: „Nu este vorba despre niciun document falsificat, niciun paşaport falsificat. Este vorba despre un buletin de identitate moldovenesc, pe care s-a aplicat poza mea. Lucrurile sunt clare pentru procurori, dar ei trebuie să verifice lucrurile până la capăt. (…) Este o aberaţie. Mă cunoaşte o ţară întreagă. E cineva din România care nu ştie cine sunt, cum mă cheamă?”.

Vîntu nu avea interdicţia să părăsească ţara.

„Sorin Ovidiu Vîntu nu a încercat sub nici o formă să părăsească teritoriul României. El a fost ridicat de doi poliţişti azi dimineaţă, joi, 23 ianuarie 2014, de la domiciliul său, fără prezenţa unor mascaţi”, se arată într-un comunicat remis presei de către familia omului de afaceri.

„Referitor la ultimile informaţii care circulă în opinia publică, referitoare la Sorin Ovidiu Vîntu, familia ţine să facă următoarele precizări: Sorin Ovidiu Vîntu nu a încercat sub nici o formă să părăsească teritoriul României. El a fost ridicat de doi poliţişti azi dimineaţă, joi, 23 ianuarie 2014, de la domiciliul său, fără prezenţa unor mascaţi”, se arată în comunicatul citat.

Familia lui Vîntu mai transmite că din 2003, de când se afirma că ar fi existat aşa-zisele documente false, Sorin Ovidiu Vîntu a avut nenumărate posibilităţi să părăsească teritoriul României, utilizând documente autentice, deoarece avea posibilitatea legală să plece din ţară, dar nu a făcut-o, dorind să se supună rigorilor justiţiei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.