Spania reintroduce restricții

Circa 70.000 de spanioli din Comunitatea autonomă Galicia vor suporta unor noi restricții după o creștere a cazurilor de îmbolnăviri. Infectări au apărut și la abatoare din Austria.

Autoritățile din Comunitatea autonomă Galicia, nord-estul Spaniei, au impus noi restricții care vizează aproximativ 70.000 de persoane în urma apariției unui focar de COVID-19.

Decizia vine la o zi după ce Catalunya a introdus restricții locale pentru 200.000 de locuitori, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, la vest de capitala regiunii, Barcelona.

Până vineri, locuitorii din A Marina – coasta de nord a regiunii Lugo din Galicia – nu se vor putea deplasa în alte zone, cu excepția celor care se duc la muncă.

Ministrul regional al sănătății, Jesus Vazquez Almuina, a declarat într-o conferință de presă că cele mai mari focare au legătură cu mai multe baruri din zonă.

Autoritățile regionale au anunțat că în Galicia sunt 258 de cazuri confirmate, dintre care 117 în Lugo.

Barurile și restaurantele vor reduce numărul clienților cu 50%, iar oamenii trebuie să poarte măști, chiar dacă stau afară, la plajă sau la piscină.

Spaniolii au avut parte de unele dintre cele mai dure restricții din lume timp de trei luni, Spania fiind una dintre cele mai afectate țări din Europa, cu peste 28.385 de decese și peste 250.000 de persoane infectate.

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.