Spectacolul ‘153 de secunde’, inspirat de drama de la Colectiv, sâmbătă şi duminică, la CNDB

Spectacolul de teatru contemporan inspirat de povestea uneia dintre supravieţuitoarele dramei de la Colectiv, intitulat „153 de secunde”, primul care pune în discuţie acea tragedie din perspectiva unei generaţii, va fi prezentat sâmbătă şi duminică, de la ora 19,30, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, „153 de secunde” porneşte de la povestea uneia dintre supravieţuitoarele tragediei, Tedy Ursuleanu, şi dezvoltă un eseu vizual cu privire la o generaţie aflată în blocaj.

În urma unei documentări complexe – care a adunat mărturii ale supravieţuitorilor, informaţii din presă, opinii ale unor sociologi şi psihologi sau date legate de alte catastrofe internaţionale -, spectacolul ‘153 de secunde’ porneşte de la povestea supravieţuitoarei Tedy Ursuleanu. Rolul protagonistei este interpretat de actriţa Denisse Moise, în vârstă de 27 de ani. Cu un arc afectiv complex, cu transformări treptate şi radicale, cu stări emoţionale şi gânduri paradoxale, protagonista reprezintă un permanent apel la confruntarea cu frica, se arată în descrierea spectacolului.

„Nu este un spectacol care să expună publicul în mod explicit la accidentul din Colectiv. Lumea cunoaşte mai tot ce ţine de incendiu şi de consecinţele lui. Vrem să facem următorul pas, spre înţelegerea schimbării, a posibilităţii ei, a moştenirilor culturale sistemice care ne menţin resemnarea”, spune Ioana Păun, iniţiatoarea şi coordonatoarea acestui proiect.

Performeri în cadrul spectacolului sunt Irina Artenii, Andrei Cătălin, Claudia Chiraş, Sorin Dobrin, Lorena Luchian, Alice Mihalache, Denisse Moise, Cristina Negucioiu, Ana Maria Pop, Ingrid Robu, Adina Răducan, Amelia Stuparu, Teodora Tudose, Octavian Voina.

Biletele pentru spectacolul „153 de secunde” pot fi achiziţionate la preţul de 35 de lei – preţ întreg, respectiv 20 de lei – preţ redus. Biletele se găsesc online la www.cndb.ro/spectacole/153-de-secunde.

Proiectul este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi ARCUB şi co-produs de CNDB.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.