Speranța nu moare niciodată (Hope Never Dies) by Remus CERNAT (25)

EXCLUSIVITATE

A fost odată ca niciodată o fată bătrână pe care o chema Hope, care și-a jurat că o să-și păstreze fecioria doar pentru cavalerul de pe cal alb ce o va lua de nevastă, care deseori era socotită nebuna satului sau proasta satului, sau tocilara cea frigidă, sau broscuța cea urâtă! Aceasta s-a rugat mult și nu și-a pierdut speranța, iar într-o zi a venit de peste mări și țări Prințul Fermecat!

Un broscoi frumos puternic putred de bogat, călare nu pe unul, ci pe câteva mii de cai albi putere, un vas personal de mare tonaj, care auzind de înțelepciunea, smerenia și credincioșia frumoasei Hope a hotărât să facă pasul decisiv, să arunce ancora, să se așeze la casa lui și să-i aducă un inel de logodnă pe măsura (10 diamante roz, flawless, de 19 K fiecare, dispuse în formă de floare, tăietură dreptunghiulară ce a aparținut familiei Oppenheimer).

Fluturașele sunt domnișoarele de onoare, fluturașele care toată viața au umblat din floare-n floare, trăind viața la maxim, surorile vitrege ale Cenușăresei, care au ironizat-o, ridiculizat-o, batjocorit-o, vreau să spun curvele satului, acum se pleacă umile, pline de regret în fața cuplului regal declarându-și prietenia sinceră și necondiționată, turnându-și cenușă în cap, smulgându-și părul din nas, urechi, mustață, anus! Harnica albinuță îl călăuzește pe Prinț, care și ea a umblat din floare în floare, dar cu mult folos (biologic duhovnicesc și material).

Îngerii Păzitori veghează mulțumiți la fericirea broscuțelor princiare cugetând: „Niciodată nu-i prea târziu sau mai bine mai târziu decât niciodată!” apoi privind la fluturașe: „Mai bine niciodată decât prea târziu!”

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

 

Actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta decorativă. De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte aparent, toate având Morala Ortodoxă! De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă.

 

Ca pictor-sculptor-artist decorativ sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită!

 

Sper să vă schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri … Apropo, cei care căutați arta progresistă, New Age, dadaistă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Fascicole infime de erotism?  Ei, cam da, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !”, doar am fost dansator exotic. Sper că nu am scăpat nimic trivial, căci acum sunt omul Lui! Amin! 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.