,,Sportul contra droguri", 7 aprilie, ora 13:00

Pe data de 7 aprilie 2013, între orele 13:00 și 14:00, va avea loc lansarea campaniei “Sportul contra droguri”, care are scopul de a promova sănătatea fizică prin activități sportive, pentru a preveni și combate consumul de droguri. Evenimentul îşi propune încurajarea sportului (mișcarea activă) prin îndemnul: Fă sport și arată că-ți pasă de sănătatea ta și a celor din jur.

Această campanie a fost inițiată de Asociația de Luptă Antidrog AMA, cu sprijinul Agenției Naționale Antidrog, Ministerului Educației Naționale și Ministerului Tineretului și Sportului.

Scopul campaniei îl reprezintă promovarea sportului ca alternativă pentru sănătatea fizică și psihică a tinerilor, având ca obiective:

– atragerea tinerilor și promovarea practicării diferitelor discipline sportive ca alternativă a educării tinerilor pentru a evita consumul de droguri;

– tratarea și reinserția unui număr de cel puțin 30 de persoane consumatoare de droguri;

– conștientizarea importanței unui comportament adecvat pentru sănătatea fizică și psihică;

– dezvoltarea atitudinilor și comportamentelor favorabile sănătății prin metode de promovare a sănătății și educației pentru sănătate;

– implicarea societății civile (asociații, fundații) ca partener în derularea programelor specifice informării și prevenirii consumului de droguri.

Manifestarea constă în practicarea de activități sportiveși se organizează într-o singură zi, respectiv 7 aprilie 2013 (Ziua Mondiala a Sănătății), între orele 13.00 – 15.00, în toate orașele țării, comune, sate, în locațiile stabilite de conducerile unităților școlare și cele ale cluburilor sportive.

Activitățile sportive vor fi alese de participanţi, acestea făcându-se în funcție de numărul de elevi și locațiile de desfășurare stabilite de conducerile unităților de învățământ sau cluburile sportive (incinta școlilor, săli de sport, parcuri etc).

Participarea la acest eveniment este voluntară şi poate fi individuală sau pe echipe.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.