Spre deosebire de Gigi Becali, Victor Babiuc, REGIM DESCHIS la închisoare

Victor Babiuc va trece de la un regim de detenţie semideschis la unul deschis. Astfel, acesta va putea ieşi din închisoare 8 ore pe zi, va putea munci şi se va putea plimba fără însoţitor.

„Am arătat şi în faţa instanţei că cererea care priveşte stabilirea regimului de deţinere se judecă în mod direct cu privire la persoana condamnatului. Prin urmare, soluţiile pot fi diferite, nu există o regulă. Contează foarte mult atitudinea subiectivă a condamnatului şi raportarea lui la acest regim de detenţie. Este o soluţie potrivită. Am arătat că Babiuc nu merită să execute pedeapsa în regim semideschis, ci în regim deschis, pentru că este o persoană unde funcţiile pedepsei, funcţiile de reeducare, au foarte puţin de lucrat, dat fiind funcţiile pe care le-a deţinut, e o persoană uşor reintegrabilă social. (…) Omul acesta nu trebuie să fie izolat. Este util societăţii. E o persoană responsabilă, care nu are probleme în a executa pedeapdsa în regim deschis”, a declarat, la Realitatea TV, Mihai Furtună, avocatul fostului ministru.

Fostul ministru al Apărării a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul transferului de terenuri în care a fost condamnat şi George Becali.

Victor Babiuc are 75 de ani.

Sursa: realitatea.net

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.