Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Ştii ce drepturi ai atunci când zborul tău este anulat sau întârziat?

Publicat: vineri, 12 iulie 2013

Asociatiile de protectia consumatorilor consiliaza consumatorii aflati in vizita la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti.

Ştii cum să faci din vacanţa ta, o vacanţă de poveste?

Pe 28 iunie, campania Uniunii Europene – “E dreptul tău! Acţionează” a fost prezentă la Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, din Bucureşti.

Acţiunea de informare a fost organizată de cele doua asociaţii de consumatori, implicate în proiect: Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România ( ANPCPPS România) şi Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România ( APC România).

Experţi din cadrul celor două asociaţii au oferit informaţii şi sfaturi despre drepturile pe care le au în calitate de consumatori tuturor vizitatorilor interesaţi. În cadrul acestui eveniment, vizitatorii au aflat că:

–          dacă nu ești mulțumit cu ce ai cumpărat online, ai dreptul să returnezi produsul în 10  zile lucrătoare, din momentul livrării și să primești banii înapoi, fără să a fi nevoit să explici de ce te-ai răzgândit și fără a fi obligat la penalități;

–          ai dreptul să renunți la un contract pentru un credit de consum, în termen de 14 zile de la semnarea acestuia, fără să fii nevoit să dai explicații, doar anunțându-l pe creditor;

–          din momentul în care ți-ai rezervat vacanța, agenția de turism nu poate face schimbări majore, cum ar fi schimbarea hotelului sau a datelor călătoriei, în afară de cazul în care accepți aceste schimbări, în scris; în alte situații, ești îndreptățit la rambursarea imediată a costului integral, fără penalități.

–          dacă zborul tău întârzie, compania aeriană trebuie să-ți ofere mese gratuite, băuturi răcoritoare, două mesaje gratuite (telefon, fax sau e-mail), hotel și transport gratuit, în cazul în care ai nevoie să stai peste noapte, în funcție de distanța zborului și durata întârzierii.

Dacă întâmpinaţi probleme, puteţi, oricând, cere sprijinul uneia dintre asociaţiile de consumatori. Detalii găsiţi aici:www.protectia-consumatorilor.ro şi aici www.apc-romania.ro.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=9627

Publicat de la data iul. 12 2013. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 mai 2019, 5:08
 

V
Senin
15°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 76%
Vânt: 11 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:41
Apus: 20:45
Prognoza 24 mai 2019
Zi
 

V
Parţial însorit cu furtună
23°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

VSV
Noros
13°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 22-05-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 22 mai, ora 12 – 23 mai, ora 22; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : cantități de apă însemnate, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 22 mai, ora 12 – 23 mai, ora […]

Loto

Horoscop

  • 210.736 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team