Statele europene cer reglementarea returnării migranților

Dacă tot este în stand-by criza migrației până la alegerile prezidențiale din Franța, confruntate cu o situație care nu mai poate aștepta, mai multe state membre au depus o propunere de legalizare a… împingerilor înapoi.

Lituania, forțată de problemele de la frontiera cu Belarusul, a propus modificarea normelor UE existente în materie de migrație pentru a legaliza întoarceea forțată a migranților ilegali, atunci când se declară o situație extremă într-o țară membră.

„În astfel de situații, în care există o situație extremă, iar migranții ilegali sunt folosiți ca instrument de presiune, țările au dreptul de a lua astfel de decizii precum cele pe care le-am luat în legislația noastră națională, adică pentru a preveni intrările ilegale”, explică ministrul lituanian de interne Agnė Bilotaitė.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, cel care anunța nu demult că până nu se decide învingătorul la prezidențilele din Hexagon nu se va putea ajunge la un accord pe tema migrației, afirmă că nu doar Lituania, ci și alte state membre au idei similar, adăugând că răspunsul la toate aceste probleme este Pactul de migrație propus de Comisie.

Dar care așteaptă alegerile…

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.