Statul britanic plătește cetățenii europeni să părăsească Regatul Unit

Cetățenii UE pot primi stimulente financiare pentru a părăsi Marea Britanie, cu câteva luni înainte de termenul limită până la care se poate cere obținerea statutului de rezident, 30 iunie.

Potrivit The Guardian, de la 1 ianuarie, cetățenii UE pot aplica la programul guvernului de întoarceri voluntare, prin care pot primi sprijin financiar pentru a se întoarce în țările de origine.

Plățile pot include costurile zborurilor și până la 2.000 de lire pentru relocare. Programul este desemnat să îi ajute pe unii dintre imigranți să plece voluntar din Regatul Unit.

Cei care lucrează pentru a-i ajuta pe cetățenii UE vulnerabili din Regatul Unit afirmă că oferirea banilor pentru întoarcerea acasă este în contradicție cu afirmația Guvernului că va face totul pentru a-i încuraja să se înregistreze pentru statutul de rezident.

Benjamin Morgan, care conduce proiectul pentru drepturile persoanelor fără adăpost din UE la firma de avocatură non-profit Public Interest Law Centre, a declarat că „unii dintre cei mai vulnerabili cetățeni UE încă trebuie să își rezolve statutul. Barierele în aplicare și întârzierile în luarea deciziilor la Ministerul de Interne rămân factori semnificativi. Aceste mesaje amestecate cu privire la statutul de rezident pe de o parte și întoarcerile voluntare pe de altă parte subminează grav afirmația guvernului că drepturile europenilor vulnerabili vor fi protejate după Brexit”.

Cercetările Consiliului mixt pentru bunăstarea imigranților au evidențiat faptul că mii de lucrători europeni dn domenii-cheie riscă să-și piardă dreptul legal de a rămâne în Marea Britanie.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.