Viaţa și fericirea noastră! (XVIII)

Mai ai să-mi spui câte ceva despre fericire, tatii? Sigur, se pot scrie un număr nelimitat de pagini, s-au scris romane și e o temă care în principiu nu se epuizează niciodată.

Am să continui, în aceeaşi notă ca în episodul XVII, şi-am să-ţi hrănesc curiozitatea despre fericire, făcând urmatoarea afirmaţie: Cu toţii ştim că de mult timp trăim într-o lume a minciunii, într-o lume perversă si coruptă care ne prezintă minciuna drept adevăr şi când este  spusă repetat la „minciuna”, este ridicată la nivel de adevăr.

În această pandemie  a minciunii, fetiţă  dragă, devii tot mai fericită dacă vei iubi adevărul. Cu toţii ştim că într-o societate există tot felul de antagonisme, tot felul de puteri, că sunt foarte mulţi oameni care sunt în orice moment, dispuşi să facă un act de răzbunare, uneori chiar pentru un gest necugetat. Şi asta, nu vă vine să credeţi, sunt mulţi cărora le este la îndemână arma răzbunării dar şi mai mulţi cei care deşi o au, nu şi-o folosesc, numai spre fericirea lor.

Mai cu toţii, putem să păcătuim în faţa Bunului Dumnezeu, a Domnului Iisus Hristos, cu vorba, cu fapta, cu comportamentul, cu atitudinea şi cu ispitele zilnice. Unii, o fac şi ignoră consecinţele în timp ce alţii sunt fericiţi că Dumnezeu îi îndrumă spriritul prin propria lor penitenţă să nu o facă.

Sunt fericiţi, păcătoşii că îşi câştigă iertarea, sunt fericiţi săracii căci primesc ajutor, sunt fericiţi întristaţii, prin rugăciune, căci au primit mângâiere, sunt fericiţi toţi, cei care prin minunea  lui Dumnezeu primesc sănătate, sunt fericiţi cei tulburaţi căci vor primi linişte, sunt fericiţi toţi cei care deşi  sunt osândiţi, asupriţi, primesc  ocrotire şi toţi la un loc împreună darul lui Dumnezeu.

Trăim într-o lume în care marea lor majoritate nu mai cred, aproape în nimic şi cu atât mai mult în spusele politicienilor şi a celor care conduc omenirea şi totuşi există oameni care vor continua cu încăpăţânare să mai creadă, spre fericirea lor.

Rebecca, tatii, am întâlnit în viaţă foarte mulţi oameni care deşi escaladau greu un munte, erau fericiţi chiar dacă nu îi zăreau vârful. Cum tot aşa, sunt oamenii care deşi au drumul vieţii presat cu spini, ei erau fericiţi că pot să lupte să învingă şi să-şi urmeze destinul.

Deşi lumea în care trăim este în plină decadenţă, sunt şi persoane care ştiu să supravieţuiască şi sunt fericiţi că sunt în stare să nu se contamineze. Foarte mulţi, dintre noi avem o latură mistică, şi care toată viaţa, o trăiesc cu gândul la împărăţia cerului, şi trăiesc în fericire deşi nu o văd şi nici nimic nu ştiu despre ea.

În preceptele biblice se spune „Crede şi nu cerceta”-în aceste condiţii cu toţii suntem alături de foarte multe persoane care  sunt realmente fericiţi deşi nu au văzut, nu au simţit, nu au trăit, o anume situaţie şi  totuşi cred in ea.

Fata tatii, să ştii că, aşa cum sunt oamenii, care sunt fericiţi şi credincioşi, să nu îţi pierzi niciodată speranţa în ceea ce îţi doreşti sa realizezi, căci atunci când crezi cel mai puţin, că vei mai reuşi să înfăptuieşti ce ţi-ai propus, Dumnezeu va face o minune pentru tine…

Să nu uiţi, tatii, să nu uiţi!!! Şi să crezi în el! (Va urma.)                                                                            

 Prof. Univ. Dr. Florentin Scaleţchi

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.