Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Statul român, DATOR VÂNDUT fraţilor MICULA!

Publicat: duminică, 15 decembrie 2013

Fraţii Ioan şi Viorel Micula, patronii European Drinks, au câştigat la Curtea de Arbitraj de la Washington procesul intentat statului român şi vor primi circa 376 milioane lei, plus penalităţi.

Reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice au declarat că se intenţionează compensarea sumei câştigată de fraţii Micula cu datoriile la buget pe care le are firma deţinută de aceştia.

„Dacă domnii de la Finanţe spun că vor acoperi datoriile cu banii ăştia, înseamnă că ştiu ei mai bine. Eu ştiu că nu avem datorii atât de mari, iar datoriile pe care le avem nu sunt din vina noastră, ci din cauza contextului economic”, a declarat Ioan Micula, conform RomaniaLibera.

Ioan Micula a angajat firmele internaţionale de avocatură, King & Spalding şi Schönherr, Viorel Micula a angahat firmele Shearman & Sterling şi Dragne & Asociaţii, cu avocaţii Stelian Garofil şi Andreia-Oana Dumitrescu. Iniţial, Viorel Micula a fost reprezentat de avocaţii Gheorghe Muşat, Luminiţa Popa și Gelu Maravela.

Statul român a fost reprezentat de Adriana Gaşpar, Ana Diculescu-Şova şi Manuela Nestor de la NNDKP, Ciprian Badea şi Bogdan Mirghiş.

Tribunalul arbitral a fost format din următorii arbitri: Laurent Lévy (de origine braziliană/elveţiană), Stanimir A. Alexandrov (de origine bulgară), desemnat de fraţii Micula şi Georges Abi-Saab (de origine egipteană), desemnat de România.

Statul a raportat instanţei că a avut cheltuieli legale în valoare totală de 11,5 milioane de euro, iar reclamanţii au raportat costuri de 18,4 milioane de euro. Tribunalul a stabilit că cele două părţi vor împărţi cheltuielile de judecată în mod egal.

Sursă: Ziarul Financiar.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=19933

Publicat de la data dec. 15 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 octombrie 2019, 10:21
 

N
Soare
13°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 16°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 76%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:29
Apus: 18:34
Prognoza 15 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
24°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Parţial noros
10°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 233.559 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team