Stii cand sa pleci din firma?

Persoanele tind sa fie loiale companiilor unde lucreaza pe perioada de criza, securitatea locului de munca fiind foarte importanta pentru ei. Odata cu economia care incepe sa se relanseze, fiecare incepe sa caute alte oportunitati, si angajatorii realizeaza ca este fundamental sa isi pastreze angajatii de top, si cel mai adesea metoda de a-ti pastra angajatii implica bani.

In general, persoanele care primesc o contraoferta, chiar daca raman la compania unde sunt angajati, perioada de loialitate este de maxim 12 luni, cel mai adesea sunt deja plecati dupa 6 luni, si este tendinta de a accepta jobul organizatiei care le ofera un rol, un post cu putere de decizie.

In ciuda acestor statistici, multi angajatori cred in continuare ca banii reprezinta cea mai buna abordare in privinta plecarii.
Daca motivul pentru care esti tentat sa pleci este reprezentat strict de bani, si esti multumit de restul chestiilor din organizatia ta, atunci acceptarea contra ofertei poate fi un beneficiu pentru tine, desi cel mai probabil era mai bine sa ceri o marire de salariu mai devreme

.Oricum, oamenii pleaca rar doar pentru bani, deci sunt sanse ca alti factori sa influenteze plecarea cum ar fi oamenii, cultura sau progresul.

Daca aceasta este situatia, o contraoferta este doar o solutie pe termen scurt, indiferent cat de generoasa este contraoferta, problema este inca acolo, sunt multe sanse ca angajatorii sa faca promisiuni in incercarea de a te opri sa nu mai pleci, dar este posibil sa nu le duca la indeplinire.

Atunci cand iti vor prezenta contraoferta, vei fi intrebat de catre cei din conducerea firmei care sunt motivele pentru care vrei sa demisionezi, iar cei mai vechi in firma vor incerca sa iti spuna ca totul poate fi imbunatatit, doar trebuie sa ramai ca sa vezi, aceasta situatia in care incepi sa te simti apreciat, multumit de rolul pe care il ai in companie, si probabil vei decide sa ramai, dar din pacate acest sentiment nu va rezista.

Primele semne ale indoielii vor aparea atunci cand persoanele care ti-au prezentat contraoferta incep sa plece, probabil si ei se simt la fel de nemultumiti de companie, ca si tine. Apoi vor fi tot mai multe compromisuri in promisiunile facute, si interviuri cu posibili succesori vor avea loc, doar pentru varianta in care tu te vei decide sa pleci, succesori care au aceleasi aptitudini ca si tine, dar vor castiga din start mai mult decat castigi tu deja. Si cam acesta este momentul in care iti dai seama ca nu s-a schimbat nimic, si te intrebi de ce compania a mai facut contraoferta, de ce nu te-a lasat sa pleci de la inceput…cel mai probabil pentru a avea suficient timp la dispozitie pentru a te putea inlocui, fiind varianta mai ieftina decat sa iti caute inlocuitor in scurta perioada de preaviz.

Atunci cand vrei sa iti schimbi locul de munca, este foarte important sa iti stabilesti exact motivele care te fac nefericit, pentru ca ti se va face sigur o contraoferta si va trebui sa stii cum sa raspunzi. Si pentru ca intotdeauna banii sunt mai atractivi pe termen scurt, este bine sa stii cum sa decizi, pentru a nu fi de doua ori in ipostaza de a cauta job, sau varianta mai buna, daca ai o firma de recrutare care iti gaseste oportunitatile, sa te astepte pana deschizi ochii si vezi oportunitatile.

Sursa: findjob.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.