PNL îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştrii și cere anularea USD

Liberalii s-au reunit, marţi, de la ora 17:00, într-o şedinţă a Biroului Politic Naţional, după ce nominalizarea lui Klaus Iohannis ca vicepremier şi ministru de Interne nu şi-a găsit încă o rezolvare finală în Uniunea Social Liberală. În sala de şedinţe a fost bruiat semnalul reţelelor de telefonie mobilă.

Declaraţii Crin Antonescu:

– A fost adoptată varianta următoare: PNL îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştrii care-i revin în cadrul cabinetului.

-PNL cere reducerea numărului de ministere, în conformitate cu programul de guvernare. Putem avea un guvern mai suplu. Deocamdată mergem pe structura existenţă.

-Sunt câteva chestiuni concrete, de principiu, de natură legislativă: respingerea cât mai urgentă a proiectului de lege privind amnistierea şi graţierea. Adoptarea urgentă a măsurilor referitoare la impozitarea profitului reinvestiti şi reducerea CAS la angajator.

-PNL cere anularea imediată a USD, pentru că aceasta contravin protocolului USL

-Am întrebat explicit pe toată lumea dacăî s-a cerut demisia mea. În consecinţa acestui lucru am solicitat propunerea de excludere a domnului senator Ilieşiu pentru a da un semnal foarte clar că PNL nu este o sală de aşteptare unde poposesc nişte senatori şi deputaţi. A fost votată şi ea va fi înaintată Delegaţiei Permanente.

-Am convenit ca acesta să fie ultimul BPN extraordinar până la alegerile europarlamentare.

-Mesajul acestei reuniuni a BPN este că PNL are o viziune, are o unitate.

-Cred că ce s-a adoptat aici este foarte rezonabil şi pentru colegii noştri.

-Criza e minoră, a durat destul, aşa să ne ajute Dumnezeu.

-Rămân cele trei puncte care cer partenerilor noştri să rămână sau nu în USL.

-Întrebat dacă PSD nu va da curs cererii, Antonescu a răspuns: Tragem concluzia că nu se mai respectă protocolul USL

-Nu cred că domnul Ponta are interesul să transforme o criză într-o chestiune de durată.

-De ce să ieşim din USL? Noi tocmai am făcut aceste propuneri.

-Eu văd deblocarea situaţiei printr-un act responsabil al unui prim ministru responsabil care respectă cererile partenerilor săi de guvernare şi le dă curs.

*****

Pe de altă parte, senatorul PNL de Sibiu, Sorin Ilieşiu a fost propus pentru excludere. Decizia a fost luată în urma poziţiilor exprimate recent de senator prin care acesta  cere schimbarea din funcţia de preşedinte al PNL a lui Crin Antonescu, susţinându-l pentru această poziţie pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care să fie candidat la prezidenţiale sau candidat pentru funcţia de premier din partea USL.

De asemenea, Ilieşiu susţine, într-o nouă scrisoare deschisă adresată membrilor PNL, că un nou argument pentru înlocuirea lui Crin Antonescu din fruntea partidului ar fi faptul că acesta va face o alianţă politică cu preşedintele Traian Băsescu.

******

“Nu s-a pus niciodată la îndoială încrederea partidului în preşedintele Antonescu. Astea sunt voci pe care dumneavoastră, presa, încercaţi să le faceţi mai multe, mai mari şi mai grozave decât sunt. O voce izolată într-un partid înseamnă nimic. E foarte bine că există, că există libertate de exprimare, acesta e lucrul cel mai important, până la urmă”, a declarat vicepreședintele PNL Eugen Nicolăescu la finalul reuniuni BPN al partidului.

******

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.