Stolojan, la Parchet pentru explicaţii privind declaraţia sa de avere

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat luni că a mers la Parchetul General din proprie iniţiativă pentru a prezenta un punct de vedere cu privire la sesizarea ANI privind suspiciunea de fals în declaraţii.

„Am fost prezent în legătură cu acea suspiciune pe care ANI a adresat-o Parchetului cu privire la faptul că în declaraţia mea de avere şi de interese nu aş fi declarat o serie de acţiuni pe care le deţineam. Am dorit ca Parchetul să cunoască şi punctul meu de vedere, nu numai informaţiile primite de la ANI. (…) Am rugat eu să fiu primit de către Parchet pentru a prezenta şi punctul meu de vedere, pentru că sunt un om care întotdeauna mi-am îndeplinit corect toate atribuţiile şi am încercat să respect legile ţării. Am menţionat încă o dată că ANI, la vremea respectivă, deşi susţine că m-a informat despre această neclaritate din declaraţia mea de avere, nu a reuşit să ia legătura cu mine. Dânşii spun că mi-ar fi trimis o înştiinţare. Eu nu am primit aşa ceva. Deci, am avut singura dorinţă să prezint Parchetului şi punctul meu de vedere cu privire la modul în care am completat declaraţia de avere şi pe cea de interese”, a declarat Theodor Stolojan, la finalul şedinţei BPN al PDL.

Stolojan nu a trecut în declaraţiile de avere şi de interese completate în 2012 acţiunile deţinute la Transgaz Mediaş.
El a suţinut că nu a completat declaraţia de avere cu intenţia de a ascunde ceva. Referitor la prezenţa lui Sever Voinescu la Tribunal, Stolojan a exlicat că se afla acolo în calitate de avocat al său.

„Am angajat o firmă de avocaţi pentru că am tratat foarte serios această problemă. Eu am avut şi am credinţa că am completat aşa cum trebuie declaraţia de avere, de integritate (…). Declaraţia mea de avere şi cea de interese, aşa cum sunt completate cu precizarea că toate soldurile sunt la 31 decembrie 2011, reflectă întru totul realitatea”, a spus liderul PDL.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.