Studiu de caz: barbatii de pana la 4 ori mai predispusi sa inchirieze o masina decat femeile

Un studiu realizat de catre specialistii Rhino Car Hire, cu un esantion de peste 5000 de soferi ai firmelor rent a car, arata faptul ca barbatii sunt de pana la 4 ori mai predispusi decat femeile sa inchirieze o masina.

Piata rent a car din intreaga lume pare a fi orientata in proportie de 82% catre barbati, in timp ce doar 18% dintre clienti sunt femei. Studiile au aratat ca in Spania exista cea mai puternica tendinta de a inchiria masini de catre femei (procentul fiind aici de 31%). De asemenea, in Noua Zeelanda 30% dintre clienti sunt femei, iar pe locul 3 in top se afla Franta, cu 24% femei.

UK – tara cu cel mai mic procentaj din Europa

In Marea Britanie limita inchirierilor de masini de catre femei nu a trecut niciodata in istorie pragul de 17.8%. Peste 80% astfel sunt barbati. iar studiile releva faptul ca foarte multe femei care inchiriaza in UK sunt de alta nationalitate.

Australiencele, spre exemplu, inchiriaza mult mai des masini, fata de femeile din alte nationalitati. Cel mai frapant este insa studiul si concluziile sale reflectate asupra femeilor din Arabia Saudita.

Care este procentul de femei care inchiriaza masini in Arabia Saudita?

Surprinzator sau nu, in Arabia Saudita femeile nu inchiriaza niciodata masini. 0% a fost rezultatul studiului asupra inchirieii auto de catre femei la toate firmele de rent a car din Arabia. Este oarecum logic, spun specialistii, deoarece femeile din Arabia nu aveau dreptul sa conduca, pana in iunie 2018.

De asemenea, extrem de bizar este faptul ca, in Arabia Saudita, femeile vor avea nevoie de un card de credit pentru a putea inchiria o masina. Studiul demonstreaza ca aici femeile sunt avantajate, avand cu 23,5% mai multe carduri de credit deschise decat barbatii.

In concluzie, din ce in ce mai multe companii de rent a car vor incerca sa ofere conditii cat mai avantajoase in Arabia Saudita, asa incat sa determine si reprezentantele sexului frumos sa poate inchiria masini. Nu le este interzis, conform noii legi care s-a aplicat deja din iunie, asa incat, cele mai multe companii se pot astepta la cresteri din acest an si pe segmentul ofertelor facute catre femei.

Astfel, firmele care jongleaza cu oferte de inchirieri auto in zona Arabiei Saudite pot participa activ la sustinerea acestei cauze, gandind oferte avantajoase pentru femei, care sa le atraga si sa le faca sa inceapa si ele sa se bucure de serviciile rent a car.

Amalia Popa

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.