SUA, în incapacitate de plată

Senatul american a respins luni seară un nou proiect de lege a bugetului adoptat cu puţin timp înainte de Camera Reprezentanţilor. Pentru că Congresul nu a reuşit să voteze un buget înaintea orei limită, Casa Albă le-a ordonat agenţiilor federale americane, luni noaptea, să îşi înceteze activităţile.

 

„Din nefericire, nu avem o indicaţie clară potrivit căreia Congresul va acţiona la timp pentru ca preşedintele să semneze o rezoluţie bugetară până la sfârşitul zilei de mâine, 1 octombrie 2013. (…) Agenţiile trebuie, prin urmare, să îşi execute planurile pentru o încetare ordonată a activităţilor în absenţa bugetului”, a declarat Sylvia M. Burwell, directoarea biroului răspunzător de buget al Casei Albe.

 

Aproximativ 800.000 de funcţionari federali dintr-un total de peste două milioane, ar trebui să intre în concediu forţat începând de marţi dimineaţa.

 

Serviciile consulare americane vor continua, într-o primă fază, să emită vize străinilor. „Activităţile biroului de afaceri consulare vor continua local şi în străinătate, ceea ce înseamnă că vor continua să livreze vize şi paşapoarte”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Jennifer Psaki.

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.