SUA şi China vor relua negocierile comerciale

Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a declarat că el şi alţi oficiali americani vor călători săptămâna viitoare la Beijing pentru discuţii comerciale cu China, urmărind să încheie un acord pentru a evita o creştere a tarifelor vamale pe mărfurile chinezeşti la 2 martie, relatează Reuters.

Mnuchin a declarat într-un interviu acordat postului TV CNBC că discuţiile pe care el şi reprezentantul comercial al SUA, Robert Lighthizer, le-au avut săptămâna trecută la Washington cu vicepremierul chinez Liu, au fost „foarte productive”.

„Ambasadorul Lighthizer şi cu mine şi o echipă mare ne vom deplasa la Beijing săptămâna viitoare. Ne-am angajat să continuăm aceste discuţii. Facem eforturi enorme pentru a încerca să evităm acest termen şi să ajungem la un acord. Deci acesta este obiectivul nostru”, a spus Mnuchin.

Preşedintele Donald Trump a afirmat, în discursul său despre Starea Naţiunii, că orice nou acord comercial cu China „trebuie să includă schimbări structurale reale pentru a pune capăt practicilor comerciale neloiale, pentru a reduce deficitul nostru comercial cronic şi pentru a proteja locurile de muncă americane”. Donald Trump a promis să majoreze tarifele SUA pentru mărfurile chinezeşti în valoare de 200 miliarde de dolari, la 25%, de la 10% în prezent, dacă cele două părţi nu pot ajunge la o înţelegere până pe 2 martie.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.