Surse: Pivniceru îl vrea pentru funcția de procuror general pe Florin Magyar

Potrivit informaţiilor venit pe surse, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, îl vrea în funcția de procuror general al României pe Florin Magyar, în prezent procuror general al Parchetului Curții de Apel Cluj.

Magyar a început Facultatea de Drept la fără frecvenţă şi a fost repetent la Drept Penal, la profesorul Matei Basarab, scrie România Liberă.

Potrivit presei, Magyar ar apărea în interceptări telefonice din care ar rezulta că i-ar fi promis protecţie prietenului său, controversatul  Ioan Oţel ( fost comisar , sef serviciu în Poliția Cluj, apoi jurnalist, director de trust de presă ) inculpat în dosarul „Gazeta”. Ioan Oţel ar fi fost obligat să părăsească Poliția după un scandal declanşat în jurul unui dosar sexual, supranumit „Moonlight”.

Aceasta este a doua rundă de alegeri pentru funcţiile de procuror general al României şi de şef DNA. La prima procedură de selecție, Pivniceru i-a propus pe Tiberiu Niţu pentru funcţia de procuror general şi pe Ioan Irimie pentru şef DNA, însă aceștia au primit aviz negativ atât din partea CSM, cât și a președintelui Traian Băsescu

Termenul acordat de ministrul Justiției, Mona Pivniceru, șefilor din Ministerul Public, pentru a comunica propunerilor lor pentru funcțiile de conducere de la DNA, DIICOT și PÎCCJ a expirat, luni, la ora 10:00.

În perioada care urmează, ministerul va declanșa o nouă procedură de selecție pentru aceste posturi.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.