Sute de copii se bucură de regalul cinematografic oferit la „Gala filmului românesc pentru copii”, la Cinema Europa

Foto: Costinel Rusu

Asociația Europeană pentru Promovarea Filmului în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin PROEDUS, au organizat la Cinema Europa ”Gala filmului românesc pentru copii”. Cei mici s-au bucurat să vizioneze gratuit filmele difuzate în primele două zile ale Galei, precum „Veronica” (regia Elisabeta Bostan), „Neamul Șoimăreștilor” (regia Mircea Drăgan), „Veronica se întoarce” (regia Elisabeta Bostan) și „De-aș fi Harap Alb” (regia Ion Popescu-Gopo).  Și pentru că cei mici au fost cuminți până la terminarea filmului, au primit din partea organizatorilor și recompense de participare.

Evenimentul este susținut de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, care au trimis la Cinema Europa echipaje ale Poliției Rutiere ca să asigure siguranța rutieră în zonă. De asemenea, cu ajutorul sponsorilor, organizatorii au asigurat gratuit transportul copiilor cu autocare, de la unitățile de învățământ, până șa cinematograf și înapoi.

Astăzi, în cea de-a treia zi a Galei, copiii pot viziona filmele „Amintiri din copilărie” (regia Elisabeta Bostan), „Ștefan cel Mare – Vaslui 1475” (regia Mircea Drăgan), „Maria Mirabela” (regia Ion Popescu-Gopo) și „Zâmbet de soare” (regia Elisabeta Bostan).

„Gala filmului românesc pentru copii” este o manifestare realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Arhivei Naționale de Filme, al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, al RADEF RomâniaFilm și al DACIN SARA.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.