Sute de oameni, la coadă la „Fântâna lui Bucur” din piaţa Obor


           

         Căldura din ultima perioadă a făcut să crească cozile şi aşa destul de mari, la cea mai curată şi rece apă din Bucureşti care se află în piaţa Obor, la “Fântâna lui Bucur”, alimentată dintr-un puţ aflat la mare adâncime, mai exact la peste 200 de metri.

         Sute de oameni veniţi zilnic să se aprovizioneze în noua şi moderna piaţă Obor preferă să stea la coadă pentru a bea apa rece din această fântână.

          Apa este verificată lunar de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, instituţie care atestă că este potabilă şi bună pentru consumul populaţiei.

          Mai ales în zilele toride, apa care are o temperatură scăzută, este consumată cu mare plăcere de bucureştenii dornici să bea o apă net superioară celei furnizate de reţelele publice şi chiar de cea îmbuteliată şi cumpărată din supermarket.

         Primarul Neculai Onţanu a amenajat o zonă specială între noua Piaţă Obor şi clădirea Halei Terminal unde a construit fântâna care are lungimea de 2,7 metri şi înălţimea de 2,4 metri. Întregul edificiu este din beton placat cu cărămidă aparentă şi are patru robinete cu temporizare la 5 secunde, precum şi o ţâşnitoare montată central, de unde toţi cei interesaţi se pot aproviziona cu câtă apă doresc, inclusiv folosind bidoane de 10 litri.

         Puţul de mare adâncime aflat la 220 de metri din Piaţa Obor a fost construit de Primarul Neculai Onţanu cu fonduri BERD încă din anul 2000 pentru alimentarea cu apă potabilă a celei mai mari pieţe agroalimentare şi pentru spălarea zonelor comerciale şi a tarabelor. Datorită gustului şi calităţii deosebite pe care o are apa şi mai ales a temperaturii scăzute inclusiv în zilele caniculare, edilul sectorului 2 a decis amenajarea unei fântâni publice pentru aprovizionarea gratis a populaţiei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.