Țara noastră e frumoasă, dar străinii care o vizitează sunt doar în călătorii de afaceri

Principalul motiv pentru care turiştii nerezidenţi vin  în România este legat de afaceri pentru 63,4% din totalul de 480.300 de străini, care au folosit hotelurile și pensiunile din ţara noastră, în trimestrul 1 din 2018.

Cheltuielile turiștilor de afaceri reprezintă 63,1% din totalul de peste 1,13 miliarde de lei, al banilor lăsaţi în România de turiştilor străini, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenţi în România l-au reprezentat călătoriile în scop particular (36,6% din numărul total de turişti nerezidenţi), dar nu mai mult de 63,4% au fost în călătorii de vacanţă (63,4%).

Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

Cheltuielile pentru cazare acoperă partea ce mai mare (52,5%) din  totalul cheltuielilor pentru afaceri, fiind preferată cazarea cu mic dejun inclus (90,3%).

Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 17,3%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,7%.

Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 38,8% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea de cadouri şi suveniruri, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea alimentelor şi băuturilor 37,5%.

Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 50,7% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracţii, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 36,9% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 52,3% şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism, iar 30,8% şi-au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat de turiştii nerezidenţi pentru a sosi în România a fost avionul (82,2% din numărul total de turişti). Autoturismele proprii au reprezentat 12,7%, urmate de autocare şi autobuze cu 3,7%, alte mijloace (tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete) 1,4%.

INS a luat în calcul hotelurile care au avut peste 650 de turişti străini în trimestrul anterior, respectiv pensiunile cu peste 150 de turişti străini în trimestrul anterior.

Sursa: cursdeguvernare.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.