Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL

Senatorul liberal Călin Popescu-Tăriceanu a demisionat din PNL, a declarat purtătorul de cuvânt al liberalilor, Cristina Pocora. “Confirm că dl Tăriceanu a demisionat din calitatea de membru al PNL sector 1″, a spus Pocora.

Tăriceanu: Fac apel la Antonescu să revină în USL

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a lansat, marţi, un apel către preşedintele Crin Antonescu să revină asupra deciziei de rupere a USL. Tăriceanu a declarat că a discutat miercuri cu şeful PSD Victor Ponta care i-ar fi spus că doreşte să continue proiectul USL în actuala formă.
Prezentăm declaraţiile fostului premier Călin Popescu Tăriceanu:

Nu am fost printre entusiaştii susţinători ai USL, dar odată făcută USL am considerat că este de datoria noastră să ducem la bun sfârşit acest proiect. Cred că ne-am angajat în mod explicit să ne onorăm angajamentele. A fost o criză de orgolii, de ambiţii politice al cărui deznodământ l-aţi văzut marţi. Este evident că astfel de nimicuri nu pot fi cauza abandonării unui asemenea proiect. Este după părearea mea altceva la mijloc… Nu voi accepta decizia luată ieri deoarece apreciez că a fost luată pe baza unor afirmaţii greşite cre au fost furnizate colegilor mei…
Ponta mi-a dat asigurări că doreşte să continue proiectul USL în actuala formă . Fac apel la Antoescu să revină asupra deciziei şi să revină în USL…. Dragă Crin, dacă tu nu-ți vei asuma această reponsabilitate o voi face eu. Îi voi cere lui Victor Ponta să-și respecte toate angajamentele luate de PSD cu PNL, respectiv menținerea pozițiilor în structurile centrale și locale, listele pentru PE și susținerea unui candidat liberal la președinția României. Merg să mă întâlnesc cu Ponta să-i prezint direct aceste solicitări

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu nu a avut mandat să discute în numele Partidului Național Liberal cu premierul Ponta, decizia sa fiind luată în afara partidului, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

„Ieri, în cadrul Delegaţiei Permanente a PNL, formată din toţi preşedinţii de organizaţii ale partidului, toţi deputaţii şi senatorii liberali, toţi preşedinţii de consilii judeţele şi primari de municipii reşedinţă de judeţ, precum şi toţi reprezentanţii în structurile guvernamentale au constatat faptul că PSD şi Victor Ponta au decis să pună capăt proiectului USL prin faptul că nu au acceptat propunerile de remaniere înaintate de PNL şi au luat act de faptul că s-a constituit o nouă majoritate ilegitimă. În acest sens, Delegaţia Permanentă a decis ca toţi miniştrii liberali, secretarii de stat şi şefii de agenţii să-şi depună mandatul, ca PNL să-i ceară demisia premierului Victor Ponta, deoarece PSD şi noii săi aliaţi nu mai reprezintă votul cetăţenilor din 2012 şi orice guvern ar face în această formulă nu ar fi legitim. În aceste condiţii, orice alt gen de acţiune se înscrie în afara deciziei PNL adoptată cu o covârşitoare majoritate”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.