Musicalul „Cabaret“ – din 27 februarie la Teatrul German de Stat Timişoara

 

Renumitul musical „Cabaret“ va vedea luminile rampei la Teatrul German de Stat Timişoara,joi, 27 februarie 2014, ora 19,30.

 

La punerea în scenă a producţiei TGST a contribuit o echipă amplă de artişti, în frunte cu Răzvan Mazilu, care semnează regia și coregrafia spectacolului. Din distribuţie fac parte Georg Peetz, Daniela Török, Konstantin Keidel, Ida Jarcsek-Gaza, Christian Bormann, Dana Borteanu / Tatiana Sessler, Radu Vulpe, Olga Török, Silvia Török, Anne-Marie Waldeck, Cristina Romândaşu, Suzana Vrânceanu, Franz Kattesch, Horia Săvescu, Richard Hladik şi Aljoscha Cobeţ. Partiturile celebre (Willkommen, Cabaret sau Money, Money) vor fi interpretate live de către orchestra dirijată de maestrul Peter Oschanitzky, iar complexa scenografie este semnată de Dragoş Buhagiar.

 

„Cabaret“ de Joe Masteroff este o adaptare a piesei „I am a Camera“ de John van Druten și a câtorva povestiri de Christopher Isherwood, melodiile fiind creațiile compozitorului John Kander şi ale textierului Fred Ebb.Musicalul „Cabaret“ a avut premiera pe Broadway în 1966, câştigând de-a lungul timpului 12 premii Tony, cele mai importante distincţii ale teatrului american. La fel de celebră este şi ecranizarea realizată de Bob Fosse în 1972 şi recompensată cu opt premii Oscar.

 

În tumultuosul Berlin al anilor 1930, diva cabaretului „Kit Kat“, Sally Bowles, îşi trăieşte povestea de dragoste cu scriitorul american Cliff Bradshaw. La fel de importantă este şi relaţia dintre domnişoara Schneider şi pretendentul ei evreu, domnul Schultz. Vieţile acestor personaje se intersectează cu cele din cabaretul Kit Kat, în frunte cu maestrul de ceremonii, un personaj burlesc, ce comentează ororile timpurilor respective, în special pe cele cauzate de regimul nazist, aflat în plină ascensiune.

 

 

Următoarele reprezentaţii vor avea loc

vineri, 28 februarie 2014, ora 19,30,

duminică, 16 martie 2014, ora 19,30,

luni, 17 martie 2014, ora 19,30,

marți 18 martie 2014, ora 19,30.

Spectacolele se desfăşoară în sala Teatrului German, cu traducere în limba română.

 

Biletele pot fi achiziționate într-unul dintre următoarele moduri:

          la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2)

Orar:  Marţi – Vineri: 10-15 şi 17-19;

                      Sâmbătă: 10-15

                      precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor

          online pe paginile teatrulgerman.ro şi biletmaster.ro. Interfața online oferă și posibilitatea alegerii locurilor, a cumpărării, plății și tipăririi biletelor la calculatorul personal.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.