Tariceanu, ingrijorat de superficialitatea discutiilor privind revizuirea Constitutiei

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a criiticat dur procesul de revizuire a Constitutiei si discutiile privind regionalizarea. El e de parere ca discutiile sunt superficiale si facute in graba pentru a bifa un obiectiv politic: „Sunt ingrijorat de superficialitatea discutiilor la revizuirea constitutiei. Suntem intr-un moment crucial cand trebuie sa facem o adevarata reforma constitutionala, o alta Constitutie”.

„Regiunile trebuie sa aiba o larga autonomie. Trebuie ca sa fie date atributii de la centru catre regiune, dar de asemenea si de jos in sus – de la judete spre regiuni.”, a apus Tariceanu.

„Noi daca luam descentralizarea in serios va trebui sa facem si modificari constitutionale si sa dam un alt rol Senatului. Daca vrem sa facem o treaba seriosa si o reforma constitutionala seriosa avem nevoie de cel putin un an. La precedenta reforma constitutionala a fost nevoie de un an si jumatate si tot nu a fost facuta serios.”, a explicat senatorul PNL.
„Totul trebuie facut serios, cu bataie lunga pentru ca ceea ce facem nu e pentru un an sau doi ci pentru multi ani.”, a concluzionat Calin Popescu Tariceanu.
pesurse.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.