Tată de fată (Daddy’s Girl) by Remus CERNAT (42)

EXCLUSIVITATE

“Uite mă tăticule, ce mi-a făcut nenorocitul  ăla de Costel, mi-a zis că mă iubește, că e înnebunit după mine, chiar a început să plângă la picioarele mele promițându-mi că mă ia de nevastă imediat dacă îl vreau și după ce, din milă, l-am lăsat să mă necinstească mi-a zis că-i mai trebuie timp de gândire…”

“Care-i  ăla fetița mea? Păi e ca și mort!”

Ca tată de fată “Care-i ăla ca să-l omor!” e o stare de spirit Firească! Când știi cât te-ai chinuit cu mititica asta de când era cât un ghem de lână, câte nopți nedormite, câte biberoane, câte sute de medicamente, câte sute de pamperși, câte sute de tampoane și absorbante interne, externe, cu aripioare, fără aripioare, o picătură, două, cinci, câte sute de creme pentru acnee, ciorapi, chiloți, pantofi, rochițe, câte sute de ore de meditații, limba română, matematică, balet, canto, tenis de câmp, câte sacrificii pentru ca îngerașul ăsta frumos de fată să fie educată și apreciată ca un imbecil instabil emoțional să-și bage scârbavnicul stromeleag în ea după care să fugă mișelește și s-o lase într-o baltă de sânge cu sufletul cioburi! Păi nu-ți vine să-i crăpi capul dobitocului !?  NU-ȚI VINE SĂ-I MĂNÂNCI FICAȚII ?! Ba da!…

Sau… ba nu! Oare numai băiatul e de vină?! Dacă nefericitul Costel când a sărutat-o pe sâni a rămas cu lapte pe față!? Dacă balta de sânge a avut loc mult înainte de Costel ?! … la un rendez- vous de grup ! …nici vorbă de viol!

Căci domnu’ Tată de fată, ia uitați că băieții au o înregistrare audio: “Mă simt horny azi, vreau tot și mult!/ Oh, iubito, sunt cam oboosit nu cred că fac față, dar mai chem doi prieteni dacă vrei să mergem la sigur!/ Cheamă-i, dragule mă simt generoasă azi!/ Pe rând sau…?/Toți trei odată, vreau să trăiesc periculos “… ,recunoașteți vocea? Ooops,  cred că s-a strecurat o breșă în educație!

Poate credeți că sunt exagerări, dar nici nu aveți idee cât de actuale și dese sunt cazurile când adolescentele de majorat își fac cadou câte un gang-bang…  Acum, trecând peste scenariile astea de film american prost (scuzați pleonasmul) luăm cazul clasic de iubire curată dintre un băiat și o fată! Ce caută fata goală în patul băiatului ÎNAINTE DE CĂSĂTORIE???

Aici e o greșeală de percepție a iubirii cu rădăcini adânci în educația părintească primară! Cei Șapte ani de acasă! Când copilul TREBUIE dus de mic la Sfânta Liturghie, la Spovedit și Împărtășit, când i se întipărește în minte că fata se însoțește cu băiatul numai după Căsătorie!

Cu cât așteptarea e mai lungă cu atât Bucuria și Plăcerea va fi mai mare! Tot în Biserică aflăm că scopul primordial al însoțirii este procreerea, îmbogățirea familiei cu încă un membru sau mai mulți! Rămâne timp și pentru plăcere … destul!

Acum, oricât de vinovată ar fi fata, ea rămâne Fata lu’ Tata! Un Tată responsabil  o va iubi necondiționat, o va susține, o va proteja și o va încuraja să dea naștere la prunci, indiferent  de prezența sau absența soțului/iubitului! În nici un caz nu o va împinge către avort!!!

Evident Fata lu’Tata ar trebui să aibă și o Mamă!! Cel Puțin la fel de Iubitoare! Cel Puțin!

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Remus CERNAT – actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta vizuală pop art.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte… aparent, până aflăm că toate au Morala Ortodoxă! Şi atunci nu mai sunt mărunte!

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Consider că arta (de orice gen) fără Morală Creştină e total inutilă! În cel mai fericit caz!… căci, în general, e nocivă, dar pentru că e atât de vicleană şi subtilă trece ca fiind “elitistă”! E aşa ca satana care vrea să ne convingă că nu există!

Cum la fel de nocive au fost Renaşterea şi Iluminismul, aceste ferestre Overton pentru urgiile de azi! Să scoţi tu pe  Dumnezeu, Făcătorul Cerului şi al Pământului, din centrul existenţei umane şi să bagi omul, această râmă târâtoare şi neputincioasă (care suntem cu toţii) e o prostie infinită! Dezvoltăm altădată!

 

Ca pictor-sculptor-artist vizual Pop Art sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită. Sper să schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri şi câte o povestioară.

… apropo, cei care căutați artă progresistă, new age, dadaistă, abstractă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Nu mă pricep şi nu înţeleg arta nefigurativă. Fascicole infime de erotism?

Posibil, dar în cantitaţi neglijabile, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !” Am fost şi eu odată demult, în precambrian, dansator exotic. Glumesc, nu există precambrian şi nici o altă era geologică, lumea are 7500 şi ceva de ani de la Facere! Bulversaţi? Mă bucur, un motiv în plus să mă urmăriţi căci acum sunt omul LUI!  Amin!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.