Taxiurile care efectuează activităţi în zona aeroportului Otopeni, verificate de poliţişti

Pe parcursul a două zile, poliţiştii au aplicat 128 de sancţiuni contravenţionale în timpul unei acţiuni pentru verificarea respectării legislaţiei referitoare la transportul de persoane în regim taxi, desfăşurată în zona Aeroportului Otopeni.

În perioada 6 – 8 martie a.c., poliţiştii Direcţiei Rutiere şi ai Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R. au desfăşurat o acţiune pe traseul dinspre/către Aeroportul Internațional Henri Coandă București – Otopeni.

Principalele obiective ale acţiunii au fost depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie şi eliminarea pirateriei în domeniu, diminuarea concurenţei neloiale, precum şi verificarea stării tehnice a autovehiculelor taxi şi a funcţionării corecte a aparatelor de taxat.

La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Secției de Jandarmi a Aeroportului Internațional Henri Coandă.

Poliţiştii au aplicat 126 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 42 la Legea 38/2003 privind taximetria şi 84 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Astfel, în timpul acţiunii, poliţiştii au depistat un taximetrist care efectua transport rutier de persoane în regim taxi, având verificarea metrologică expirată a aparatului de taxat.

De asemenea, a mai fost depistat un conducător auto care efectua transport rutier de persoane în regim taxi fără a deţine atestat de pregătire profesională, fapt pentru care a fost sancţionat contravențional.

În urma controlului efectuat de poliţişti la un alt taximetrist s-a constatat că, acesta, nu avea afișată în interiorul autoturismului lista cu tarifele de transport.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.