Teatrul Excelsior primeşte, luni, recunoaşterea Guinness World Records

 

 

Recordul mondial stabilit la finalul anului 2018 de Teatrul Excelsior cu cea mai mare gradenă rotativă din lume, construită special pentru spectacolul ”Vlaicu Vodă”, va fi oficializat, luni, la Sala ”Ion Lucian” a instituţiei de cultură, în cadrul unui eveniment special.

Vor participa actori şi tehnicieni din echipa spectacolului „Vlaicu Vodă”, alături de reprezentanţi ai instituţiilor care au făcut posibilă realizarea superproducţiei, şi vor fi acordate certificatele emise de către Guinness World Records care atestă performanţa stabilită de Teatrul Excelsior.

„Această recunoaştere este cu atât mai importantă pentru noi cu cât nu am… depăşit o performanţă deja înscrisă, ci suntem primii care scriu în Cartea Recordurilor o astfel de performanţă în domeniul cultural-artistic. O realizare cu atât mai valoroasă! Este un dar pe care Teatrul Excelsior îl face tuturor românilor. Au fost peste 700 de oameni care au lucrat zi şi noapte pentru reuşita acestui proiect! Ne dorim ca performanţa noastră să îi inspire pe toţi cei care realizează proiecte culturale (…)”, spune Adrian Găzdaru, managerul Teatrului Excelsior, citat în comunicat.

În premieră, publicul va avea ocazia să urmărească imagini din „Making Of Vlaicu Vodă” şi să urmărească momente memorabile din spectacol, ce surprind universul fascinant şi rolul esenţial al gradenei rotative în conceptul regizoral şi scenografic.

Potrivit sursei citate, spectacolul „Vlaicu Vodă”, după Alexandru Davila, în regia lui Horia Suru, a oferit publicului o experienţă teatrală complexă, ambientată în secolul al XIV-lea, în contextul domniei lui Vlaicu Vodă. Evenimentul s-a desfăşurat în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în perioadele 8 – 10 iunie şi 22 – 26 august 2018.

Satul medieval construit în mărime naturală pentru acest eveniment a evocat, în cele mai mici detalii, fascinanta lume de acum şase veacuri. Nouă case, opt turnuri de apărare, patru ateliere de meşteşugari, un han şi o biserică (interpretare după biserica Sân Nicoară, Curtea de Argeş), sute de costume şi măşti populare, zeci de muzicieni (instrumentişti, cor şi ansamblu arhaic), alături de săteni, străjeri, călăreţi, meşteşugari (olari, pielari, pictori, sculptori în lemn şi ţesătoare) au reconstituit atmosfera lumii româneşti medievale, precizează organizatorii.

 

Teatrul Excelsior a devenit, la finalul anului trecut, primul teatru din România care a obţinut un titlu în Cartea Recordurilor.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.