Chinezii cumpără compania suedeză ce deține fostul

Chinezii cumpără compania suedeză ce deține fostul Saab:

 

 

 

Grupul chinez Evergrande a plătit aproape un miliard de dolari pentru 51% din acțiunile National Electric Vehicle Sweden (NEVS), compania suedeză ce cumpărase “rămășițele” mărcii Saab, după încetarea producției în 2012. Chinezii vor să transforme fostul Saab într-un brand care să ofere doar mașini electrice.

La sfârșitul anului trecut, suedezii de la NEVS au cumpărat marca Saab cu promisiunea că aceasta va renaște sub forma unui brand 100% electric. Planul NEVS era ca modelul Saab 9-3 să devină unul electric și cu o autonomie de circa 300 de kilometri.

Stârniți de planurile NEVS, chinezii de la Evergrande Group au decis să cumpere 51% din acțiunile companiei suedeze, în schimbul a 930 de milioane de dolari.

Deși este un dezvoltator imobiliar, Evergrande are acțiuni și la Faraday Future (ce se prezintă ca un rival pentru Tesla) și vrea acum să-și diversifice portofoliul cu un nou producător de mașini electrice .

Tranzacția dintre Evergrande și NEVS sprijină dezvoltarea unui crossover electric cu numele 9-3X, ce va fi produs întâi în China, cu posibilitatea unui debut European în anii următori.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.