Teatrul pentru proști al domnului Dragnea

Domnul Dragnea, cel care ne-a arătat, de a doua zi de când a luat cârma României, că unicul punct care-l înjunghie și-i înfurnică somnul, din nescrisul program de guvernare, este scoaterea pe tușă a ”handbalistei” Kovesi, joacă o nouă piesă. De ce? Liderul suprem și-a văzut visul cu ochii, cu prețul scoaterii în asfaltul piețelor a mii de oameni, scoși și ei pe tușă azi, dar ce mai contează! Bau-baul a fost anihilat, iar somnul domniei sale poate butona vise cu împărății și mai vaste, crăiese care să-i mângăie, în plecăciune, pantofii lăsași la ușă, și țurloiul fără pijama, pe o plajă îndepărtată. Banii pot sta liniștiți în portofelul său, zice-se, uriaș, dosarele – prin grija unică a parlamentarilor majoritari – nu mai au obiect. Dragnea a fleșcăit moliciunea și așa fleșcăită a președintelui care a semnat, în chiar ziua în care PSD înmuiase penița în călimară pentru suspendare, demiterea inamicei.

E în regulă, a zis unul Iordache, precursor al lui Tudorel. Suspendarea nu-și mai are rostul. Războiul s-a isprăvit.
Măi prostovane, i-ar fi zis Dragnea, sau ceva înrudit din vocabularul politic vast al Dâmboviței, te trezești vorbind ca Leana lui Zpăcitu-n păpușoi! Noi nu pentru a o da afară pe Kovesi ne-am bătut, e prea simplu, e chiar meschin, pricepi? Noi ne-am bătut pentru țară, pentru patriotism, pentru o viață mai luminoasă a românilor, măi plouatule în gură! Suspendarea nu era că nu semnează Iohnnis s-o dea afară pe nemernică, ci pentru chestiuni mai ample. Tu ai auzit de trădarea de țară, de statul meu paralel, adică al lui? Scuze! Ai auzit?

Nu știm dacă răspunsul lui Iordache a fost rostit sau a fost auzit doar de el însuși, replica rămânând în cap, fiindcă n-am fost de față, iar sursele se încurcă în relatări. Curajul pesedeilor în fața lui Dragnea e cunoscut.

Mă rog, e de înțeles de ce Dragnea e partidul, fiindcă nimeni, ca el, nu înțelege trebuințele nației. Ca atare, vânjos ca o chiflă, domnul Dragnea a spus: continuăm procedurile de suspendare. Țara are nevoie de un unic gând și-o unică voință, iar Iohannis, că tot și-a pierdut și ce mai avea din electorat, trebuie strivit ca un gândac, acum și nu mâine. Suspendându-l, nu recunoaștem de ce l-am suspendat, iar proștii vor uita de Kovesi.

Domnul Tăriceanu, plecat să-și serbeze victoria peste mări și țări, că una-i să-ți bei acasă limonada și alta s-o bei la sânul mamei ei, a zis inițial că e bine. Acum s-a trezit vorbind cu vorbele lui Dragnea: e prea puțin. Lucrurile sunt mai grave. Noi n-am vrut demiterea ăsteia, cum îi zice, că-mi scapă numele (o să mă uit în textul Curții Constituționale, că ce zic ăia e fără greșeli de literă). Noi am vrut pentru patrie, pentru popor. Chestia cu șefa DNA e o confuzie de interpretări. Așa că… citiți mai departe ce zice colegul și șeful meu, domnul Dragnea, că io-s în concediu și el știe mai bine ce vom gândi amândoi.

Domnul Dragnea încearcă să inventeze o piesă pentru proști, iar talentul său dramaturgic e în creștere. Ionannis trebuie plesnit cât stă cocoșat sau e perceput ca atare. Apoi trebuie ștearsă din mintea colectivă a spectatorului ideea că noi ne-am bătut atâta amar de guvernare și am făcut tot ce-am făcut doar pentru a scăpa de Kovesi, mituind cu un biscuit bătrâneii, dând cu parfum de cocos biberonul mamelor, făcând praf legislația. Noi visăm, cum se smiorcăia doamna Plumb, doar binele națiunii, noi…

Teatrul pentru proști al domnului Dragnea, cu continuarea suspendării care nu ar avea nicio legătură, dar niciuna, jur pe tot Teleormanul meu și pe o bucată din continentul sud-american, cu demiterea Codruței – ce prenume și-a tras și asta, de parcă ar fi neam cu Tudorel! – e spre a duce în uitare tot balamucul care a dominat viața politică în acești ani. Dacă stergem, cum zice Iordache, suspendarea lui Iohannis, prin tragerea scaunului de sub popoul madamei, ne-am ras. Înseamnă să recunoaștem că suntem penali, că…Demiterea șefei DNA a fost un fleac. Nici nu țineam morțiș. Ăștia de la CCR, cu balanța dreptății în nădragi s-au lipit de subiect ca de oaie ciulinul. Io și Tăriceanu o mai țineam o tură, dar nu te pui cu Constituția! Așa că, dă-i și luptă, iar de va fi să câștigăm în Deal, asta e. Românul știe pe cine să voteze!

Aici mă gândesc că domnul Dragnea ar putea interpreta replica ultimă fals, cu vocea lui Grigore Vasiliu Birlic pus s-o joace pe Veta. Dacă teatrul pentru proști se va juca – se poate și asta – cu sala goală?! Proștii au, uneori, alte treburi, prin piețe, prin încruntări, iar mulți dintre ei nu se prea înrudesc cu numele de alint al teatrului.

Lucian AvVRAMESCU

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.