Timbre cu nuduri realizate de celebri pictori români

Emisiunea de mărci poştale „Nuduri în pictura românească”, în care sunt ilustrate opere de acest gen aparţinând lui Theodor Pallady, va fi disponibilă în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online  http://romfilatelia.ro/store/.

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES, pe primul timbru al emisiunii, având valoarea nominală de 2,20 lei, este reprodusă lucrarea „Toujours du Baudelaire„, un omagiu dedicat de Theodor Pallady marelui poet simbolist, iar pe cel de-al doilea timbru al emisiunii, cu valoarea nominală de 3,30 lei, este ilustrat tabloul „Femeie nud„.

Tabloul „Femeie pe canapea” este ilustrat pe cel de-al treilea timbru al seriei, cu valoarea nominală de 5 lei, iar pictura intitulată „Nud la mare”, care înfăţişează o tânără femeie aşezată pe plajă, la malul mării, este redată pe ultimul timbru al seriei, având valoarea nominală de 19 lei.

Pe cele două plicuri prima zi a emisiunii este reprodusă pictura „Odaliscă„, ce înfăţişează un nud de turcoaică tânără, stând turceşte şi fumând din narghilea. Tabloul aparţine Muzeului Naţional de Artă al României din Bucureşti.

Emisiunea de mărci poştale este completată de două plicuri „prima zi”, coală de 20 timbre şi minicoală de patru timbre cu manşetă ilustrată.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.