„Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” este un spectacol de teatru cu marionete gigantice

„Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” este un spectacol de teatru cu marionete gigantice și muzică live, care va avea premiera între 23-25 iulie 2021.

De vineri până duminică, începând cu ora 21:00, Piața Libertății din Timișoara se va transforma într-o lume a fantasticului.

Spectacolul este produs în cadrul proiectului Cămine în mișcare: Centriphery și este rezultatul colaborării artiștilor Ciprian Tauciuc (pictor și butafor la Opera Română din Timișoara), Conny Zenk (Austria – Festival der Regionen/RAD Performance), Lia Pfeiffer (director artistic Asociația Prin Banat/ Atelierul de pufoșenii), Livia Coloji (Balamuc/Gruni), Ovidiu Mihăiță (Auăleu) și Xiri Noir (Danemarca – Dansehallerne), alături de actori timișoreni și din țară, muzicieni și voluntari din cadrul comunității locale.

Având ca inspirație povestea omonimă culeasă de Petre Ispirescu în anul 1862, spectacolul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” redă o poveste a supranaturalului folcloric românesc, despre filosofia mitologică, nemurire, fericire, viață și moarte.

Pregătirile spectacolului au început încă din luna iunie și implică o rezidență artistică, dar și ateliere tematice (butaforie, poster art, dans contemporan sau sunet) coordonate de artiști internaționali și locali, în vederea activării comunității timișorene.

Cetățenii au posibilitatea de a se implica activ și să facă parte din procesul de construire a spectacolului de teatru, pentru care sunt create 14 marionete de mari dimensiuni și alte decoruri din materiale reciclate, precum și să figureze în cadrul acestuia.

Regia îi aparține lui Ovidiu Mihăiță și scenografia lui Ciprian Tauciuc. De sunet s-a ocupat Conny Zenk, de muzică – Sol Faur, de coregrafie – Xiri Tara Noir, de costume – Lia Pfeiffer, iar de lumini – Călin Cernescu; maestru păpușar – Cuța Gornic, maestru cor – Beatrix Imre Leila. Designul grafic este realizat de Livia Coloji, iar producția de Bogdan Cotîrță. Distribuția este formată din 60 de actori și muzicieni profesioniști din Timișoara și din țară, alături de iubitori de artă voluntari din comunitatea locală.

Biletele pot fi achiziționate pe ➡️ https://www.iabilet.ro/bilete-tinerete/ sau din rețeaua iabilet/retea. Veniturile generate prin vânzarea de bilete sunt realocate integral în cadrul proiectului.

❗️ Accesul la spectacol se realizează pe bază de bilet. Copiii sub vârsta de 10 ani au acces gratuit, iar vârsta minimă recomandată pentru participare este de 6 ani. Participarea este permisă numai pentru persoanele care sunt vaccinate, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare; persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. Minorii sub 16 ani sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la spectacol. Purtarea măștii pe teritoriul spectacolului este obligatorie.

Spectacolul este produs de către Asociația Prin Banat, alături de Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii și teatrul independent Auăleu, în cadrul primei etape a proiectului Cămine în Mișcare: Centriphery.

Cea de-a doua etapă a proiectului va avea loc în perioada septembrie-octombrie 2021, desfășurându-se atât în Timișoara, cât și în alte localități din județul Timiș.

Parteneri locali ai proiectului: Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, teatrul independent timișorean Auăleu, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, AMBASADA și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Proiect co-finanțat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

Proiect cultural cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara.

Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării.

Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

Artwork: Livia Coloji
Grafică: Tina Malajmare

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.