Titus Corlăţean, la reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe din statele membre UE

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, va participa, în perioada 19-20 iulie 2013, la invitaţia omologilor spaniol şi german, la o reuniune a miniştrilor afacerilor externe din statele membre UE pe teme legate de viitorul Europei, organizată la Palma de Mallorca.
Reuniunea are un caracter informal şi se încadrează în dezbaterile mai ample de la nivel european cu scopul conturării unei viziuni pe termen mediu şi lung cu privire la funcţionarea Uniunii Europene şi perspectivele proiectului european.
La reuniune vor participa miniştri ai afacerilor externe din state membre ale UE, reprezentanţi ai Comisiei şi Parlamentului European.
Miniştrii afacerilor externe din statele membre UE vor avea un schimb de opinii privind metodele prin care Uniunea Europeană va putea să răspundă în perspectivă, de o manieră eficientă, la provocările cu care se confruntă, pornind de la necesitatea identificării de soluţii pentru asigurarea creşterii economice şi crearea de locuri de muncă, poziţionarea strategică a Europei, în contextul globalizării, precum şi pentru restabilirea încrederii cetăţenilor în proiectul european şi consolidarea legitimităţii democratice a Uniunii.
Totodată, miniştrii afacerilor externe vor avea la 20 iulie un mic dejun de lucru cu A.S.R. Prinţul Moştenitor Felipe.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.