Premieră în ultimii 26 de ani: Gemeni de panda uriaș, născuți la Grădina Zoologică Atlanta

Doi pui, gemeni, de panda uriaș s-au născut, luni, la Grădina Zoologică din Atlanta. Acest eveniment marchează o premieră în ultimii 26 de ani în Statele Unite, ultimii gemeni născându-se aici în anul 1987, potrivit Reuters.

 Întrucât rata de mortalitate a puilor de panda este foarte ridicată în primele luni de viață, puii, concepuți prin inseminare artificială, rămân sub supraveghere strictă.

Lun Lun, mama gemenilor, se confruntă cu stresul nașterii multiple, eveniment neobișnuit la urșii panda, potrivit specialiștilor din Atlanta.

 Totuși, ursoaica este descrisă de veterinari ca fiind ”o mamă fantastică”.

”Dacă va fi necesar, veterinarii o vor ajuta pe Lun Lun să alăpteze pe rând, întrucât mămicile panda se ocupă de obicei de un singur pui atunci când nasc gemeni”, au precizat veterinarii.

 Reprezentanții Grădinii Zoologice din Atlanta au afirmat că puii vor putea fi amdirați începând cu toamna acestui an.

 Urșii din specia panda uriaș sunt pe cale de dispariție. În sălbăticie, în China, se regăsesc 1.600 de exemplare, iar în captivitate trăiesc doar 300.

 Lun Lun și Yang Yang, tatăl gemenilor, mai au doi pui, unul de patru, respectiv doi ani. Familia de panda uriaș este principala atracție a Grădinii Zoologice.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.