Topul analizelor care îți pot salva viața!

Cel putin cinci analize medicale, efectuate de doua ori pe an, iti pot oferi o imagine a starii tale de sanatate, scotand la iveala eventualele probleme si suferinte latente. Iata cateva analize care iti pot salva viata:
1. Nivelul colesterolului.
Colesterolul din sange este una dintre cele mai importante constante biologice. Depasirea valorilor normale ale colesterolul anunta riscuri majore pentru sistemul cardiovascular, un risc crescut de obezitate si este un indicator care avertizeaza asupra unor posibile suferinte de natura metabolica. O valoare crescuta a colesterolului in sange nu este anuntata prin nici un fel de simptome, astfel ca problemele nu pot fi identificate decat prin analize medicale periodice.
2. Tensiunea arteriala.
Hipertensiunea arteriala este un factor de risc foarte important. Numita “ucigasul tacut”, aceasta poate exista cu multi ani inainte de a dezvolta simptome reale.
3. Glicemia.
Diabetul zaharat este o boala grava, care aduce mari prejudicii sanatatii. Verificarea periodica a nivelului glicemiei in sange este una din analizele medicale care te pot avertiza de existenta unor probleme foarte serioase, lipsite de orice semne. Daca o valoare crescuta a glicemiei poate fi tinuta sub control, evitandu-se instalarea diabetului zaharat, din momentul in care boala este confirmata, aceasta nu se poate vindeca.
4. Screening-ul cardiovascular
Ar trebui facut o data pe an de persoanele trecute de varsta de 40 de ani. Problemele coronariene produc una dintre cele mai ridicate rate de deces, la nivel mondial. Testele periodice releva starea de sanatate a cordului, iar tratamentele de intretinere sau un stil de viata sanatos pot evita, foarte usor, suferinte dintre cele ma grave.
5. Screeningul cancerului
Componeta ereditara, factorii de risc si varsta sunt factori care recomanda efectuarea unor teste periodice cu privire la anumite forme de cancer. Cancerul de san, de col uterin, cancerul de colon, dar si diferite alte forme de cancer pot fi prevenite prin controale periodice. Aceste investigatii sunt simple si ieftine, si pot preveni sau intarzia aparitia unor forme de cancer foarte greu de tratat.
Sursa : bzi.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.