Traian Băsescu: Dacă ar fi fost dat aviz ca Daniel Chițoiu să fie anchetat trebuia să spună cine i-a dat voie, adică premierul corupt Ponta

Traian Băsescu a ieșit din nou la pupitrul prezidențial, marți seara, la orele 19,30, cu o declarație de presă despre Parlamentul corupt cel care pornind de la ” episodul de azi din Parlament împiedică independența justiției” …. Parlamentul nu respectă standardele statului de drept, a accentual Traian Băsescu. ”Dacă ar fi fost dat aviz ca Daniel Chițoiu să fie anchetat trebuia să spună cine i-a dat voie, adică premierul corupt Ponta. Chițoiu a mințit azi în Parlament legat de funcționarea ASF-ului, eu am trimis documentul înapoi, sesizând niște incompatibilități. Domnul Rușanu și tot felul de rude sunt în ASF. Astăzi, majoritatea parlamentară, PSD-ul în primul rând,  împreună cu UDMR- a protejat un act de corupție la nivel guvernamental.Despre doi parlamentari declarați incompatibili nu s-a luat notă. Varujan Vosganian, Borbely, Dobre, Chițoiu. Apoi Vlad Cosma, Ion Stan pentru care nu s-a încuviințat arestarea. Politicieni care sunt parte a sistemului corupt din Parlament, fiindcă cei care nu-s în Cupolă, sunt lăsați imediat din brațe. Este vorba, a spus președintele, despre o ”solidaritate transpartinică”. A fost unul, parlamentarul auto, nici nu știa pe ce lume se află, care a fost ejectat că nu făcea parte din sistem. Alta e cu Cosma, cu Borbely. Cei în cauză, a spus Traian Băsescu, protejați de Parlamentul corupt sunt din PNL, UDMR, PSD și a citit din nou numele unor parlamentari care au probleme cu justiția.” Este discreditat statul român. Degeaba își fac treaba instituțiile. Statul este discreditat” și s-a referit la MCV și șansele pentru Schengen.Revenind la cazul cu care a început și care pare a fi determinat ieșirea prezidențială la rampă a spus ”Așa s-a întâmplat azi cu finul Chițoiu! Eu sunt doar în situația de a constata, dar românii trebuie să știe cine le face rău, cine îi discreditează”. Un alt mic subiect, a spus Băsescu, care ar urma să se întâmple la 1 aprilie – susținerea unei taxe suplimentare la benzină și motorină. Văd că și noul ministru al finanțelor o susține. Nu e nevoie de această taxă. La Transporturi e o creștere exponențială, bani pentru europarlamentare. Fac un apel și la Guvern dar și la Parlamenent să nu se introducă această taxă suplimentară. Degeaba avem o creștere cu 3,5 la sută dacă vor crește prețurile.

Un partid extremist din Ungaria, Jobbik, a fost ultimul subiect abordat de Traian Băsescu.  Să fie interzisă prezența acestui partid în România, a membrilor săi. Nu au ce căuta pe teritoriul României. La primul CSAT voi avea o discuție foarte aplicată pe acest subiect. Președintele n-a zis nimic însă despre Tockes și intervențiile acestuia la forurile europene pentru practic, dezmembrarea României. Întrebat de ziariști a răspuns că decizia Consiliului de Onoare legată de medalia pastorului a fost atacată în instanță și până atunci nu se poate pronunța. Întrebat despre cum îl privește pe al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu a spus că Tăriceanu e un surogat de Antonescu, Ponta o să-i spună Crinuț. Voi colabora instituțional cu el. Întrebat cum se explică prezența sa astăzi la sediul Fundației Mișcarea Populară, Băsescu a răspuns că e dreptul lui să meargă la orice fundație și chiar la partide. Acolo – prilej cu care a făcut din nou fățiș reclamă PMP – s-a întâlnit cu liderii filialelor și chiar cu liderii Paridului Mișcarea Populară pe care – e dreptul meu, nu? – îl voi vota la alegeri.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.