Traian Băsescu: Statele europene trebuie să asume necesitatea de a integra comunităţile rome

Președintele României, Traian Băsescu, l-a primit joi, 17 octombrie, la Palatul Cotroceni, pe președintele Parlamentului Republicii Elene, Evangelos-Vasileios Meimarakis.

Președintele Parlamentului Republicii Elene a mulțumit pentru primirea călduroasă de care s-a bucurat în timpul vizitei la București și a vorbit despre puternicele relații de prietenie și cooperarea bilaterală care există între România și Grecia. În contextul în care Grecia va prelua, de la 1 ianuarie 2014, președinția rotativă a Uniunii Europene iar România deține actuala președinție a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP), Evangelos-Vasileios Meimarakis și-a exprimat speranța că Grecia și România vor continua buna cooperare în vederea promovării intereselor regiunii noastre.

președintele Traian Băsescu a declarat că România urmărește cu atenție evoluția situației din Grecia și că speră ca Guvernul grec să reușească în atingerea obiectivelor necesare redresării economice a țării. Șeful statului român a vorbit și despre faptul că România și Grecia trebuie să depună eforturi pentru racordarea la spațiul european a țărilor din Balcanii de Vest.

În cadrul întrevederii a fost abordat și subiectul migrației. Președinte Traian Băsescu a afirmat că diferența în nivelul de trai este motorul principal al migrației iar statele europene trebuie să asume, în spiritul valorilor democratice și al drepturilor tuturor cetățenilor europeni la libera circulație, necesitatea de a integra, prin educație, comunitățile rome.

În încheiere, președintele României, Traian Băsescu, i-a mulțumit înaltului demnitar grec pentru votul pe care Parlamentul Elen l-a acordat României în vederea integrării în Uniunea Europeană și l-a asigurat că Grecia va putea conta întotdeauna pe sprijinul României, ca aliat și țară prietenă.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.