Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Traian Băsescu: Statele europene trebuie să asume necesitatea de a integra comunităţile rome

Publicat: joi, 17 octombrie 2013

Președintele României, Traian Băsescu, l-a primit joi, 17 octombrie, la Palatul Cotroceni, pe președintele Parlamentului Republicii Elene, Evangelos-Vasileios Meimarakis.

Președintele Parlamentului Republicii Elene a mulțumit pentru primirea călduroasă de care s-a bucurat în timpul vizitei la București și a vorbit despre puternicele relații de prietenie și cooperarea bilaterală care există între România și Grecia. În contextul în care Grecia va prelua, de la 1 ianuarie 2014, președinția rotativă a Uniunii Europene iar România deține actuala președinție a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP), Evangelos-Vasileios Meimarakis și-a exprimat speranța că Grecia și România vor continua buna cooperare în vederea promovării intereselor regiunii noastre.

președintele Traian Băsescu a declarat că România urmărește cu atenție evoluția situației din Grecia și că speră ca Guvernul grec să reușească în atingerea obiectivelor necesare redresării economice a țării. Șeful statului român a vorbit și despre faptul că România și Grecia trebuie să depună eforturi pentru racordarea la spațiul european a țărilor din Balcanii de Vest.

În cadrul întrevederii a fost abordat și subiectul migrației. Președinte Traian Băsescu a afirmat că diferența în nivelul de trai este motorul principal al migrației iar statele europene trebuie să asume, în spiritul valorilor democratice și al drepturilor tuturor cetățenilor europeni la libera circulație, necesitatea de a integra, prin educație, comunitățile rome.

În încheiere, președintele României, Traian Băsescu, i-a mulțumit înaltului demnitar grec pentru votul pe care Parlamentul Elen l-a acordat României în vederea integrării în Uniunea Europeană și l-a asigurat că Grecia va putea conta întotdeauna pe sprijinul României, ca aliat și țară prietenă.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=16874

Publicat de la data oct. 17 2013. Categorii POLITIC, POLITICĂ EXTERNĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

11 decembrie 2019, 6:18
 

NE
Parţial noros
4°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 1°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:42
Apus: 16:36
Prognoza 12 decembrie 2019
Zi
 

NE
Precipitaţii
7°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 0
Noapte
 

ENE
Precipitaţii
4°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 0
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 247.894 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team