Trei noi entităţi bântuie prin organigrama guvernului Ponta

După cum pesurse.ro anunța în urmă cu cinci zile, ministrul liberal al Economiei, Varujan Vosganian, a ajuns să controleze o instituţie fantomă. Două dintre aşa-zisele ”departamente” aflate teoretic în subordinea sa, au, potrivit documentelor oficiale, atribuţiile şi funcţionează exact ca două ministere.

Reaşezarea structurii guvernului în cadrul acestui minister au necesitatat un timp mai îndelungat decât cel dorit de premierul Victor Ponta, dar necesar pentru a evita trecerea acestor modificări prin Parlament, aşa cum pevede legea. Practic, prin acest şir de paşi mărunţi, guvernul ocoleşte Parlamentul şi în privinţa schimbării structurii executivului, şi în privinţa votului pentru cei doi miniştri.

Modificarea a fost operată prin trei Hotărâri de Guvern, oficializate pe 10 şi pe 24 iulie, ocolind astfel pixul preşedintelui Traian Băsescu. O schimbare efectivă a structurii Guvernului, prin înfiinţarea a trei noi ministere cu această titulatură, ar fi trebuit aprobată de Parlament şi ar fi adus Guvernul din nou la mâna lui Băsescu pentru a semna decretul.

Aşa cum au fost redactate hotărârile de Guvern, independenţa vine în 30 de zile. Pentru Grapini şi Niţă – până pe 10 august. Pentru Varga – până pe 24 august. În acest termen, noile departamente autonome îşi preiau personalul, mobilierul, documentele, maşinile.

Detalii AICI

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.