Trei staruri de fotbal american vor cultiva marijuana în Macedonia de Nord

Vedetele fotbalului american Lance Briggs, Turk McBride și Donnie Caldwell, susținute de fondatorul și directorul celebrului festival de muzică Exit, din Serbia, Dusan Kovacevic, au anunțat că au ales o locație pentru cultivarea de marijuana medicinală în Macedonia de Nord.

O instalație de ultimă generație va fi construită folosind cea mai recentă tehnologie disponibilă în Statele Unite. Briggs, McBride și Caldwell au ales o locație cu potențial în Macedonia de Nord.

Rolul sportivilor americani este acela de a oferi investiții și tehnologii de ultimă generație. Următorul pas este cumpărarea terenului și începerea construcției, care este planificată pentru toamnă”, a declarat Kovacevic, care se va ocupa de dezvoltarea mărcii investiției, promovarea și sprijinul local.

Cei trei sportivi americani și Kovacevic i-au prezentat ideea prim-ministrului Macedoniei de Nord, Zoran Zaev, „care a prezentat oportunitățile de deschidere a fabricilor de canabis medicinal în Macedonia de Nord, condițiile favorabile de investiții și de impozitare și climatul favorabil”, detaliază biroul de presă al Guvernului.

Producția de marijuana pentru uz medical a devenit legală în Macedonia de Nord în 2016, după o decizie surpriză a guvernului de atunci Nikola Gruevski, care a fugit din țară ca să scape de o condamnare pentru corupție și se află în prezent în Ungaria.

Astăzi, 64 de companii dețin licențe pentru cultivarea de marijuana în Macedonia de Nord, deși unele investigații, precum și experți în securitate, sugerează că o parte din aceasta ajunge pe piața neagră a regiunii.

Deși Macedonia de Nord nu este încă un jucător semnificativ pe piața internațională de marijuana pentru consum medicinal, interesul este de înțeles – vânzările la nivel mondial în 2020 au depășit 7,7 miliarde de euro, iar această cifră este estimate să atingă 23 de miliarde de euro până în 2026.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.