Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Noi campanii ale Agenţiei Naţionale Antidrog

Publicat: marți, 23 iulie 2013

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), va organiza, în ziua de 24 iulie 2013, o serie de activităţi cu specific antidrog, menite a conştientiza şi sensibiliza opinia publică cu privire la consecinţele consumului de droguri, în special asupra tinerei generaţii, atât în planul social, cât şi în cel al sănătăţii.

În acest context, vă invităm începând cu orele 21.00, în Parcul Cişmigiu (zona Debarcader), la evenimentul de sensibilizare a opiniei publice privind riscul de deces ca urmare a consumului de droguri.
Sloganul evenimentului, în cadrul căruia reprezentanţii celor două instituţii partenere, împreună cu publicul participant, vor lansa lampioane pe lac, este: “Victimele consumului de droguri nu mai au priorităţi, doar lumânări aprinse. Tu ce priorităţi ai?”.

ATELIER DE LUCRU INTERINSTITUŢIONAL ÎN DOMENIUL PRECURSORILOR DE DROGURI

În data de 19.07.2013, la sediul Agenţei Naţionale Antidrog a avut loc cel de-al doilea atelier de lucru interinstituţional, înscris în categoria activităţilor de coordonare şi cooperare interinstituţională în domeniul precursorilor de droguri, atelier la care au participat specialişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Autorităţii Naţionale a Vămilor, Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale, alături de specialişti A.N.A.

Atelierul interinstituţional, derulat în două sesiuni, 27 iunie 2013 şi 19 iulie 2013, continuă seria activităţilor de coordonare şi asigurare a implementării unitare a regulilor de control al precursorilor de droguri, desfăşurate de Agenţie, în calitate de punct focal privind precursorii şi se înscrie, totodată, în agenda propunerilor de formare în domeniul precursorilor pentru anul 2013.

Agenda de lucru a atelierului a fost structurată pe două componente: problematica precursorilor la nivel mondial şi mecanisme de control la nivel naţional, în cele două sesiuni fiind abordate teme precum: Mecanisme de monitorizare a precursorilor la nivel european şi mondial, Concluzii recente privind aplicarea măsurilor de control al precursorilor la nivel internaţional, Rezoluţiile C.N.D. referitoare la monitorizarea preparatelor farmaceutice cu conţinut de efedrină şi pseudoefedrină, Linii directoare privind monitorizarea substanţelor neclasificate etc. În contextul procesului de revizuire şi modificare a regulamentelor europene în domeniul precursorilor au fost dezbătute aspecte referitoare la impactul iminentelor modificări ale legislaţiei europene asupra mecanismelor naţionale de control al precursorilor, anticipându-se principalele instrumente naţionale ce necesită modificare.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=10524

Publicat de la data iul. 23 2013. Categorii ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 iulie 2019, 10:05
 

NE
Soare
21°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 25°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 77%
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 5
Răsarit: 5:48
Apus: 20:55
Prognoza 20 iulie 2019
Zi
 

S
Parţial însorit
32°C
Vânt: 4 km/h S
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

NNV
Senin
18°C
Vânt: 0 km/h NNV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 220.246 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team