Turnul Chindiei

Turnul Chindiei , emblema orașului Târgoviște este un obiectiv turistic pe care nu trebuie să-l ratezi.

Se spune că numele turnului își are originea de la cuvântul „chindie” ce înseamnă apus, moment al zilei în care cele cinci porți ale orașului erau închise. Pe tot parcursul nopții nimeni nu ieșea sau intra în oraș, iar locuitorilor le era interzis să se plimbe pe străzi.

Turnul a fost construit în secolul al XV-lea de către domnitorul Vlad Țepeș, acesta servindu-i pentru servicii militare. De-a lungul timpului, clădirea a avut mai multe întrebuințări cu rol de foișor de foc, turn de veghe și loc pentru depozitarea tezaurului, iar în secolele XVI-XVII, turnul a fost închisoarea Curții Domnești.

Între anii 1847 și 1851, domnitorul Gheorghe Bibescu restaurează complet turnul, actuala formă datorându-se acestuia. Înalt de 27 metrii, este format dintr-o bază cu formă de trunchi piramidal și un corp cilindric din cărămidă, cu diametru exterior de 9 metrii. Este alcătuit din trei etaje, iar în interior pornește o scară în spirală cu 122 de trepte ce urcă până la terasă, acolo unde vizitatorii au posibilitatea de a se bucura de priveliștea panoramică a orașului.

Turnul Chindiei face parte din ansamblul de monumente Curtea Domnească din Târgoviște fiind cea mai importantă atracție turistică dar totodată este emblema de secole a orașului, iar pentru că este un monument istoric, clădirea adăpostește o expoziție de documente, arme și obiecte ce au aparținut domnitorului Vlad Țepeș.

Dacă vizitați orașul Târgoviște, să nu uitați să ajungeți și aici, este un loc plin de istorie iar priveliștea orașului este de necomparat

Mai multe fotografii aici, pe edanielasite.wordpress.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.