UE cere accelerarea expulzării imigranților ilegali

Statele europene trebuie să expulzeze mai mulţi străini în situaţie ilegală către ţările lor de origine, pentru a evita alimentarea populismului, a declarat în faţa Senatului francez comisarul european pentru Afaceri interne, Ylva Johansson, informează AFP.

Aceste expulzări trebuie să treacă prin înmulţirea „acordurilor conform cărora ţările de origine să-şi reprimească cetăţenii care nu trăiesc în situaţie legală” în UE, unde 140.000 de migranţi au intrat în mod clandestin anul trecut, a pledat comisarul european în timpul unei audieri în faţa Comisiei pentru afaceri europene.

Avem nevoie de mai multe acorduri de readmisie cu ţările de origine şi care să funcţioneze mai bine. (…) Comisia Europeană ar trebui să folosească toate instrumentele” pe care le are la dispoziţie pentru a reuşi acest lucru, a punctat oficialul, care a amintit și că executivul european poate condiţiona de la începutul lui 2020 o înlesnire a condiţiilor de atribuire de vize de nivelul de „cooperare” al statelor care au acorduri de readmisie.

Dacă nu suntem capabili să fim mai eficienţi în privinţa expulzărilor, există riscul ascensiunii populismului şi riscul de a pierde susţinerea cetăţenilor europeni”, şi-a mai exprimat îngrijorarea Ylva Johansson, care a criticat procedurile foarte lungi înainte ca o astfel de decizie să fie luată.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.