UE va adopta legi pentru a pune capăt spionajului informatic efectuat de Statele Unite

Uniunea Europeană va face primul pas pentru a contracara activitățile de spionaj ale serviciilor americane de informații, o nouă lege care va interzice transferurile de date secrete din țările UE către Statele Unite urmând a fi votată în Parlamentul European.

Comitetul pentru Libertățile Civile din cadrul Parlamentului European este de așteptat să voteze un set de regului privind protecția datelor la data de 21 octombrie.

Noua lege va interzice transferul de date europene către terțe state care nu este în conformitate cu legislația UE și va reglementa obligativitatea respectării de marile companii americane și site-urile sociale de a respecta legile europene, autorizând amenzi pentru încălcări ale acestor obligații, care se pot ridica la miliarde de euro.

Această interdicție fusese propusă cu doi ani în urmă, dar ieșise de pe ordinea de zi în urma presiunii grupurilor de lobby de la Washington, dar problema a revenit în actualitate în urma dezvăluirilor lui Edward Snowden, conform căruia companii-gigant precum Google, Facebook, Microsoft și Yahoo predaseră Agenției Naționale de Securitate a SUA (NSA) date personale aparținând cetățenilor europeni.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.