„Un cosmonaut despre cosmogonia eminesciană”

Seratele „Eminescu, jurnalistul” revin la început de toamnă cu o manifestare culturală grandioasă, prin prezența invitatului de marcă, membru de onoare al Academiei Române, DOCTOR HONORIS CAUSA al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Dr. ing. cosmonaut Dumitru Dorin PRUNARIU.

Evenimentul își propune un remember în istoria spațiului cosmic, în anul când se împlinesc 40 de ani de la primul zbor al unui român în spațiu, cosmonautul Dumitru Prunariu.

 

Vom asculta o disertație-premieră despre doi deschizători de drumuri: Yuri Gagarin, la 60 de ani de când a devenit primul om în spațiu, și Neil Armstrong, primul om pe Lună.

Generalul de aviație cu trei stele, singurul român care a zburat în spaţiul cosmic, Dumitru Prunariu va vorbi despre deschiderea epocii spațiale, dar și despre românii pionieri în ale zborului, personalități marcante ale aviației mondiale.

O premieră absolută o va reprezenta disertația cosmonautului despre cosmogonia creației eminesciene, într-o paralelă extravagantă între practica zborului și viziunea zborului.

Vă invităm, de asemenea, să urmăriți videoclipul „Year 1961”, după lucrarea artistică sub formă de carte a prozatorului George Canache, film realizat de Rock House Events, prilej în care autorul cărții va oferi tuturor celor prezenți lucrarea bibiofilă unică.

La eveniment sunt invitate personalități de seamă ale culturii române, academicieni, diplomați, jurnaliști și scriitori sau membri ai Forțelor Aeriene Române și ai Agenției Spațiale Române.

Evenimentul, în parteneriat cu Universitatea Ecologică din București, va avea loc în data de 6 septembrie, cu începere de la ora 17.00, în Aula Universității din Bulevardul General Vasile Milea nr. 1G.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.