Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Un director APIA condiționează abuziv acordarea subvențiilor din fonduri europene

Publicat: joi, 23 ianuarie 2014

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., în cadrul emisiunii ”Agrikultura” de pe B 1 TV, realizatorul Laurențiu Botin a  prezentat un caz cu implicații deosebit de grave, un adevărat semnal de alarmă privind modul în care un director APIA (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură) condiționează abuziv acordarea subvențiilor din fonduri europene către agricultori. Este vorba de directorul adjunct Bogdan Dumitrașcu de la APIA Călărași care, în ciuda demersurilor realizatorului, inclusiv a telefoanelor ce i-au fost date în timpul emisiunii, nu a catadicsit să dea nici un răspuns. Ceea ce poate fi o confirmare că ar avea spatele asigurat din partea conducerii centrale, lucru ce ar putea reieși și din faptul că în loc să dea curs invitației scrise din partea televiziunii de a participa la emisiune, aceasta a trimis un refuz scris, deosebit de categoric, prin care se invoca faptul că ar fi vorba de un proces pe rol.

Invitat în emisiune, alături de avocatul său, partea păgubită în acest scandal, dl.Ștefan Poienaru, care nu este un simplu fermier, ci chiar președintele Asociației Fermierilor din România, a arătat că nu este vorba de vreunul dintre procesele intentate în cauză, acestea fiind soluționate în favoarea sa, ci doar de acte administrative ulterioare, pe care dl.Bogdan Dumitrașcu le-a emis în același mod abuziv, în scop de șicană și amenințare. Din derularea faptelor prezentate reiese că dl.Dumitrașcu nu are o astfel de atitudine în mod dezinteresat. S-a vorbit despre pretenții formulate mai direct sau mai aluziv pentru sine sau pentru partid, în mod nemediat sau prin intermediari, de zeci de mii de euro. De altfel, el a și încercat să însceneze o tentativă de mituire, prilej cu care doi dintre complicii săi au și fost arestați, dl.Dumitrașcu erijându-se în ultimul moment în ”denunțător”. Cert este că prin manevrele sale oculte, prin continuarea atitudinii abuzive de ignorare a hotărârilor judecătorești și de condiționare prin acte administrative a acordării subvențiilor  și, mai ales, prin blocarea conturilor, a reușit să creeze prejudicii imense de milioane de euro societăților dlui Ștefan Poienaru.

Dincolo însă de acest caz, deosebit de grav, apar mari suspiciuni, întărite de altfel și de alți fermieri, inclusiv în emisiunea amintită, în privința modului în care sunt acordate aceste subvenții. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale nu mai trebuie să tolereze astfel de nereguli față de care sunt indicii, documente și dovezi mai mult decât evidente.

Ziarul nostru va face propria anchetă, atât în privința faptelor prezentate cu profesionalism și curaj în emisiunea ”Agrikultura”, cât și asupra modului în care APIA alocă subvențiile.

Ștefan MUNTEANU

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=22439

Publicat de la data ian. 23 2014. Categorii Recomandări ULTIMA ORĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 februarie 2020, 13:16
 

VSV
Soare
14°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 47%
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:12
Apus: 17:48
Prognoza 19 februarie 2020
Zi
 

ESE
Înnourat
12°C
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NNE
Precipitaţii
4°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 265.043 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team