Un nou şef la CFR Călători

Fostul consilier al preşedintelui Traian Băsescu, Alexandra Gătej, a fost numită la conducerea CFR Călători de către actualul ministru al Tranporturilor, Relu Fenechiu.

Întrebat dacă există o coincidenţă în ceea ce priveşte funcţia de consilier prezidenţial pe care a ocupat-o Alexandra Gătej în trecut, Fenechiu a răspuns:

„Dincolo de toate, eu trebuie să vă spun că membri în Consiliul de Administraţie sunt selectate de către companiile de recrutare. Poate deodată, aşa, am alte sentimente faţă de Traian Băsescu”, a declarat Fenechiu, de la Ministerul Transporturilor.

Corina-Alexandrina Gătej, fost preşedinte al Unilever Europa Centrală şi de Sud ( în perioada 2005-2009) şi al Camerei de Comerţ Americane din România, a fost numită de seful statului, Traian Băsescu, în 10 iulie 2009, consilier prezideţial în cadrul Departamentului Mediul de Afaceri Intern şi International al Administraţiei Prezidenţiale.

În decembrie 2010, aceasta a demisionat din functia de consilier prezidenţial, după ce în presă au aparut informaţii despre o posibilă colaborare cu Securitatea, în septembrie `89.

Conform unui comunicat al CNSAS din data de 14 decembrie, Gătej a fost recrutată de Securitate în septembrie 1989, pentru eventuale misiuni de contrainformaţii în sectoarele economice, însă nu a dat nicio informare ofiţerilor. În consecinţă Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a emis pe numele Alexandrei Gătej, pe numele conspirativ „Florina”, o adeverinţă care atestă că aceasta nu a avut calitatea de lucrător sau colaborator.

Gatej a lucrat, până în 1993, ca economist şi apoi ca director de export la Fabrica de piele Sebeş.

În perioada 1993-1996 a lucrat la Radio Europa Liberă şi la Interquest Bucureşti, iar din 1996 a lucrat la Unilever.

În perioada noiembrie 2005 – mai 2009, Corina-Alexandrina Gatej a fost preşedinte Unilever Europa Centrala Şi de Sud, iar În momentul în care a fost numită la Preşedinţie detinea poziţia de Business Development Director Unilever Europa Centrala si de Est.

În iulie 2009 a fost numită în funcţia de consilier prezidential în cadrul Departamentului Mediul de Afaceri Intern şi Internaţional al Preşedinţiei. A fost consilier prezidential pana la data de 31 decembrie 2010, cand Şi-a dat demisia pe fondul informaţiilor cu privire la presupusele legaturi pe care aceasta le-ar fi avut cu fosta securitate.

În martie 2011, reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane in Romania (AmCham) au ales-o pe Alexandra Gatej în funcţia de preşedinte al organizaţiei.

Nu se știe când vor fi distribuite biletele CFR pentru veteranii de război

 Ministrul   Fenechiu nu poate da un răspuns cu privire la data când se vor distribui biletele CFR pentru veteranii de război. Potrivit acestuia, întârzierile sunt cauzate de buget.

„Nu pot să vă răspund la această întrebare. (…) Este o întârziere datorată bugetului”, a spus Fenechiu, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Invalizii de război şi veteranii decoraţi cu ordine şi medalii au dreptul, potrivit legii, la 24 de călătorii gratuite cu trenul pe an, iar veteranii de război nedecoraţi şi văduvele de război la 12 călătorii.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.