Un nou spectacol de licență își găsește casă în peisajul bucureștean

 

 

Îngrijitorul de Harold Pinter,  spectacol produs anul trecut ca spectacol de licență  de regie, la UNATC ” I.L.Caragiale, București vă invită să vedeți primele reprezentații din anul acesta, în ziua de 18 martie, la Teatrul de Artă. Un text ce aparține unei perioade febrile în istorie – ”tinerii furioși”, dar care a fost construit cu răbdare si precizie de niște foarte curajoși.

Un subiect a cărei abordare tinzi să spui că cere o oarecare experiență și care ar fi putut fi dezarmant pentru niște tineri aflați la primele confruntări cu publicul. Dar lor nu le-a fost frică (deși vorbesc despre ea) acest spectacol fiind chiar examenul lor de absolvire a UNATC (pentru regizor – secția Regie Teatru, pentru actori – secția de actorie). Un spectacol al cărui traseu demonstrează că teatrul înseamnă căutare, perseverență și credință în propriul vis.

„A fost un vis cumva, am vrut să fiu în același vis cu Pinter, visul de a ne reface ca oameni, de a reveni la bunătatea primară. Și atât.” spune regizorul Alexandru Rusu despre spectacolul său.

„Îngrijitorul” este un spectacol despre supraviețuire într-o lume care a devenit de neînțeles, fără repere morale, în derivă și în care frica dar în același timp și dorința de supraviețuire duc la izolare. A trăi a devenit a locui în propria casă, în singuratate și izolare. E oare suficient? Și ce se întâmplă când în această lume a ta mai intră cineva? Ce se întâmplă când faci un pas spre afară, căutând să fii tu și să te arăți sincer altcuiva, unui alt om?

S-a jucat la UNATC ca spectacol de licență în iunie 2018, apoi in Micro-stagiunile stArtAct de la unteatru și ARCUB (august-septembrie) iar acum trece o nouă graniță, luîndu-și soarta în mâini la Teatrul de Artă.Este singurul spectacol studențesc care a reușit să se joace în mai multe spații, nu doar cel al școlii, care merge mai departe devenind independent și care poate constitui un precedent pentru tinerii autori de teatru.
Creatorii spectacolului, prin felul în care s-au ocupat și se ocupă de el, arată că lumea aceasta deși poate uneori îi sperie ei reușesc să o confrunte și să supraviețuiască.

Mergeți și vedeți spectacolul, mergeți să vedeți dacă personajele reușesc să trăiască așa cum trăiește spectacolul lor.

„Acestor oameni le este frică de lumea dinafara acestei case, această lume insuflă doar frică. Sunt convins – această lume ne sperie pe toți…” Harold Pinter

cu :
Vlad Teodorov
Daniel Nuță
Iulian Burciu

regia
Alexandru P. Rusu
scenografie si costume
Alexandra Constantin

sound design
Alexandros Raptis

artist visual
Mircea Marian Ilaș
Ioana Bodale
Vlad Lazarescu

BILETE : https://www.mystage.ro/spectacole/ingrijitorul-1575?af=41

Event:  https://www.facebook.com/events/1201907823301371/?event_time_id=1201907829968037

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.